Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2017, 15:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

11-ročný chlapec spadol do sopečného kráteru. Zomreli aj jeho rodičia, ktorí pri zachraňovaní spadli za ním

ZAUJÍMAVOSTI SOPKA
Uložiť Uložené

V Taliansku sa odohrala obrovská tragédia.

Návšteva sopečného krátera vulkánu Solfatara skončila tragédiou pre štvorčlennú taliansku rodinu, ktorá sa vydala pokochať sopkou nachádzajúcou sa neďaleko Neapolu. Pri Neapole sa nachádza viacero vulkánov a Solfatara patrí medzi tie najpopulárnejšie aj napriek tomu, že je už stovky rokov iba spiaca. Naposledy vybuchla v roku 1198 a odvtedy si len spokojne odfukuje paru aj sírové výpary zo svojho plytkého krátera, ktorý každý rok priláka desaťtisíce turistov. Aj talianska rodina bola zvedavá na prírodný fenomén, lenže výlet sa zmenil na nočnú moru po tom, čo ich 11-ročný syn zišiel z označenej trasy a chcel si sopku pozrieť zblízka na miestach, kde je pohyb ľudí zakázaný.

Na mnohých miestach mimo vyznačených trás je sopka pokrytá nebezpečným povrchovým materiálom, a teda tečúcim pieskom, ktorý je mimoriadne zradný a pri silnejšom tlaku sa uvoľní. Stalo sa to aj v tomto prípade, keď sa povrch prepadol a 11-ročný syn spadol približne 3 metre do vulkanickej diery plnej výparov a vriaceho blata. Jeho otec sa ho okamžite vydal zachraňovať, lenže povrch zradil aj jeho a spadol do diery za svojím synom, kde nanešťastie skončila aj chlapcova mama, pretože synovi ani manželovi nedokázala pomôcť a pošmykla sa. Ani napriek rýchlemu zásahu sa trom členom rodiny nepodarilo pomôcť a v sopečnom kráteri zomreli, pričom po nich zostal priamo na mieste tragédie 7-ročný syn, ktorého sa rýchlo ujali policajní psychológovia. Nehoda, ktorá stála život troch ľudí, zasiahla miestnych obyvateľov natoľko, že pracovník priamo na sopke označil celú situáciu za najhoršiu vec, akú kedy vo svojom živote videl.  




Domov
Zdieľať
Diskusia