Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2017, 16:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Česká aplikácia GreenScan nás chce chrániť pred zlými výrobkami. Naskenujete čiarový kód a viete, čo kupujete

TECH KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Dva palce hore.

Predstavte si, že vytiahnete váš smartfón, naskenujete čiarový kód sprchového šampónu a v tej chvíli na displeji uvidíte všetky podstatné informácie, vďaka ktorým sa viete vyhnúť prípadným zdravotným problémom. Ak by lacný produkt obsahoval škodlivé látky, vy by ste o tom vďaka nim vedeli ešte skôr, ako zaň zaplatíte. A presne o to isté ide českému start-upu, pretože ich pripravovaná mobilná aplikácia ponúka veľmi obdobnú funkcionalitu.

Aby však mohli GreenScan priviesť k životu, potrebujú najskôr vyzbierať dostatočný finančný obnos, o čo sa momentálne snažia prostredníctvom crowdfunding webu Hithit. Do konca kampane zostáva viac ako 3 dni a zatiaľ vyzbierali niečo cez 50 percent z cieľa. Sprístupniť by ju chceli do konca roka.

Aplikácia spočiatku dokáže rozpoznávať a odporúčať iba kozmetické výrobky, čiže zubné pasty, šampóny a, samozrejme, rôzne dámske špecialitky. Celé to začína buď zadaním názvu alebo skenovaním čiarového kódu priamo z krabičky, po čom príde rad na zobrazenie zloženia, prípadne aj výstrah. A dôveryhodnosť?

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Poskytované informácie pochádzajú od medzinárodných inštitúcií zameraných na chémiu a pred prevzatím sú ešte konzultované priamo s odborníkmi, takže im možno bez obáv veriť.

 

Odporučí alternatívu

Používateľ GreenScan si navyše môže nechať poradiť lepšiu, lepšie povedané zdravšiu alternatívu, pričom sa tu do úvahy berú i dodatočné informácie, ako je napríklad jeho špecifická alergia, informuje web CzechCrunch. Zobrazený výrobok bude možné uložiť, respektíve rovno zakúpiť cez internet.

Z dlhodobého časového horizontu však neplánujú pri kozmetike zostať naveky. Ich ambície siahajú podstatne vyššie.

"Naším dlouhodobým cílem je dokončit web a mobilní aplikaci, která umožní lidem po celém světě pořídit si zdravý a ekologicky šetrný produkt, od drogerie a oděvů až po jídlo a mobil. Vše velmi rychle a jednoduše, přesně podle osobního nastavení (alergie, typ pokožky, oblíbená vůně, barva nebo materiál). Prostě rychlý, cílený nákup zdravějších produktů. Tím zlepšíme kvalitu našeho zdraví a zdraví naší planety."

Domov
Zdieľať
Diskusia