Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2017, 23:28
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Japonský hostinec zamestnáva makaky. Obsluhujú zákazníkov a zaplatené dostávajú banánmi

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložiť Uložené

Kayabukiya Tavern je v Japonsku legendou.

Aj keď vďaka prístupu niektorých čašníkov mávame pocit, že nás obsluhujú opice, v jednom z japonských hostincov to môžeš zažiť naozaj. Kayabukiya Tavern v časti Uconomija totiž už 29 rokov zamestnáva makaky. Samozrejme, tím pohostinského zariadenia tvoria aj samotní ľudia, no šikovné opice sú takisto veľmi dôležitou súčasťou. Makaky majú vlastnú uniformu, roznášajú nápoje a dopĺňajú servítky na stôl. Majiteľ reštaurácie Kaoru Otsuka pritom opice k ničomu nenúti, všetko to začalo s makakom menom Yat-chan, ktorý sám od seba začal napodobňovať správanie zamestnancov reštaurácie.


Ľudia však aj napriek tomu obviňujú majiteľa zo zneužívania zvierat, no z videí jasne vidno, že šikovné makaky táto práca nadmieru baví. Navyše, majú aj plat. Skutočné peniaze by im však boli zbytočné, ich odmena má teda podobu sladkých banánov a opice sú podľa Otsukových slov viac než šťastné. Dokonca sú mu bližší než jeho rodina a spolu i zaspávajú. Okrem Yat-chana sa môžu zákazníci stretnúť aj s Fuku, Yume, Matsu, Hanou a Momotarom, ktorí už obsluhovali aj známe celebrity či dôležitých politikov. Okrem samotnej obsluhy zákazníkov dokážu opice robiť aj sofistikované triky - zákazníkov dokážu zabaviť napríklad chôdzou na chodúľoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia