Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2017, 11:28
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Jedna z prvých úprav nového Arteona je na svete. Nemka si dala svojho krásavca upraviť hneď po kúpe

TECH TUNING VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

S najväčšou pravdepodobnosťou sa pozeráme na jednu z prvých, ak nie vôbec prvú úpravu Arteona.

Nový Arteon pomaly, ale isto zaplavuje už aj naše cesty, čím sme svedkami ďalšieho oživenia domácich cestných komunikácií. Nemožno totiž absolútne pochybovať o tom, že ide o vôbec najkrajší a najzaujímavejší Volkswagen minimálne posledných rokov. Exteriér novinky zaujme už na prvý pohľad a mimoriadne vydarené tvary a línie vo výsledku prinášajú veľmi atraktívny look. Nájdu sa však aj takí, ktorí daný zovňajšok potrebujú ešte dodatočne vylepšiť, nakoľko im pravdepodobne nepríde dostatočne zaujímavý, a to aj napriek tomu, že ide o stále relatívne horúcu a "neokukanú" novinku. Dôkazom toho je aj exemplár na fotografiách nižšie. Istá majiteľka z Nemecka si ho krátko po kúpe ešte následne vyladila do podoby svojej vytúženej predstavy, vďaka čomu sa s najväčšou pravdepodobnosťou pozeráme na jednu z prvých, ak nie vôbec prvú úpravu Arteona.

Gro modifikácií tvorí úplne nový vzduchový podvozok H&AIR, o ktorý sa postarala firma Dumped. Nastaviteľný vzduchový podvozok a teda aj reguláciu svetlej výšky totiž v Arteone od výroby nedostanete. Najmä v Nemecku je však takáto fíčurka pomaly povinnou výbavou každého tunera, o čom svedčia tamojšie zrazy. Pri úprave tlmičov a stabilizátorov následne došlo i k výmene samotných kolies, nakoľko čierny exemplár stojí na výrazných 5-lúčových diskoch, ktoré poznáme z portfólia značky Porsche. Ako uvádza majiteľka, v tejto dobe ide zatiaľ o všetky optické úpravy, už čoskoro sa však chystá zasadenie rozmerného zadného krídla a brzdového systému z hot-hatcha Audi RS3. Či dôjde aj k úprave v motorových priestoroch nie je známe, dodajme však, že len nedávno zakúpený Arteon sa pýši športovým R-line optickým paketom, pričom o pohonnej jednotke nemáme žiadne informácie. Páči sa vám takáto úprava alebo vám už príde cez?

Domov
Zdieľať
Diskusia