Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2017, 21:24
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Do bojnickej ZOO pribudol mimoriadne vzácny vták. Ohrozený zobákorožec pochádza z Indonézie, no u nás sa zabýval veľmi rýchlo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Slovenská ZOO sa môže pochváliť zaujímavým prírastkom.

Bojnická zoologická záhrada sa môže pochváliť parádnym príspevkom. Ako jediná na Slovensku sa totiž môže popýšiť exotickým vtákom, jedným z najkrajšie sfarbených zvierat, samicou zobákorožca vrásčitého. Privezená bola z českej zoo v Ústí nad Labem a u nás bola umiestnená do vtáčieho pavilónu. Vták je mimoriadne vzácny a zaradený je aj do Európskeho záchranného programu. Pochádza z juhovýchodnej Ázie, Indonézie a Malajzie a dlhý je asi 70 centimetrov, čím sa zaraďuje medzi stredne veľké vtáky. Najradšej sa živí ovocím, najmä bobuľami. Nádherného vtáka chová v Európe len asi dvadsať rôznych zoologických záhrad. Aj napriek ťažkostiam sa však bude bojnická ZOO snažiť zohnať zobákorožcovi aj samca na rozmnožovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia