Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2017, 13:40
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Liam Neeson vzbudzuje rešpekt ako agent FBI, ktorý sa postaral o rezignáciu prezidenta Spojených štátov

FILMY A SERIÁLY LIAM NEESON
Uložiť Uložené

Riskoval svoj život, kariéru a v neposlednom rade aj osud svojich blízkych, len aby mohol odhaliť svetu pravdu.

Liam Neeson má aj napriek svojmu pokročilejšiemu veku (o pár dní oslávi 65. narodeniny) fanúšikov všetkých vekových kategórií. Za to môžu hlavne B-éčkové akčné filmy, ktoré sú v slovenských televíziách viac než obľúbené. Po Silence má začiatkom tohto roka Liam opäť šancu ukázať svoj herecký talent podobný tomu, aký sme mohli vidieť v Schindlerovom zozname, za čo si vyslúžil nomináciu na Oscara, no bohužiaľ v tom roku premiérovala aj Philadelphia s Tomom Hanksom, ktorý bral sošku pre seba. V septembri by sme sa totiž mali dočkať snímky The Silent Man. Tá nám odhalí životný príbeh Marka Felta, agenta FBI prezývaného „Deep Throat.“ Ten v roku 1975 pomohol novinárom Bobovi Woodwardovi a Carlovi Bernsteinovi odhaliť aféru Watergate.

Liam Neeson vzbudzuje rešpekt ako agent FBI, ktorý sa postaral o rezignáciu prezidenta Spojených štátov
Zdroj: Sony

Keďže podľa slovenských učebníc končí dejepis druhou svetovou vojnou, tak aférou Watergate sa nazýva škandál, ktorý vypukol v Spojených štátoch po tom, čo do sídla Demokratickej strany v komplexe Watergate vo Washingtone D.C. v roku 1972 násilne vnikli pracovníci aparátu republikánskeho prezidenta Richarda Nixona. Tí boli poverení úlohou umiestniť do budovy zariadenie určené pre odpočúvanie. Aby zakryli svoje pravé určenie, maskovali sa ako obyčajní lupiči. Aféra Watergate eskalovala po tom, čo sa ukázalo, že Nixonova administratíva aktívne bránila vyšetrovaniu celej záležitosti, že Nixon o akcii vedel, a že okrem iného klamal o prípade pred Kongresom, čo nakoniec viedlo k prezidentovej vynútenej rezignácii. Agent Mark Felt o svojej totožnosti mlčal neuveriteľných 30 rokov a podľa jeho rozprávania sa dozvieme, aké bolo kvôli spravodlivosti riskovať svoju kariéru, život a v neposlednom rade aj všetkých svojich blízkych.

Odporúčané
Liam Neeson a jeho 10 najlepších filmov Liam Neeson a jeho 10 najlepších filmov 7. júna 2022, 9:30

Z vlastného scenára režíruje Peter Landesman, ktorý sa postaral o snímku Concussion (Diagnóza: Šampión) s Willom Smithom v hlavnej úlohe. Okrem Neesona uvidíme hercov, ako Diane Lane (Unfaithful), Marton Csokas (The Equalizer), Josh Lucas (The Lincoln Lawyer), Tony Goldwyn (Scandal), Michael C. Hall (Dexter), Tom Sizemore (Black Hawk Down), Wendi McLendon-Covey (Bridesmaids), Ike Barinholtz (Suicide Squad), Bruce Greenwood (Star Trek), Brian D’Arcy James (Spotlight), Kate Walsh (Private Practice), Noah Wyle (W.) či Maiku Monroe (It Follows). Čo hovoríte na prvý klip?

Domov
Zdieľať
Diskusia