Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2017, 18:10
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyzerať Kodiaq Coupé. Máme sa na čo tešiť

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Známy automobilový grafik si zobral tentokrát na paškál pripravovanú novinku od škodovky.

Škoda už netají to, že odstupom niekoľkých mesiacov rozšíri svoje portfólio o hneď niekoľko nových modelov kategórie SUV. I keď už čoskoro spoznáme druhú generáciu populárneho Yetiho, ktorý príde pod novým názvom Karoq, pravdepodobne najväčšia pozornosť sa sústredí na športovejší a štýlovejší variant nového Kodiaqa, teda na model s pracovným názvom Kodiaq Coupé. Jeho predobraz nám už dokonca poodhalila samotná automobilka, a to prostredníctvom dizajnového návrhu, ktorého výsledkom bude štúdia Vision E predstavená na blížiacom sa autosalóne v Šanghaji. V našom predošlom článku sme vás už informovali o tom, že pôjde zároveň aj o prvý elektromobil českej značky, pričom najprv bude predstavený na ázijskom trhu. Krátko po odhalení prvých počítačových vizualizácií sa o slovo prihlásil už aj známy maďarský grafik, ktorý na seba nenechal opäť dlho čakať a priniesol nám veľmi kvalitnú predstavu o tom, ako nový Kodiaq Coupé môže vyzerať.

Pravdu povediac, to, na čo sa pozeráte môže až neuveriteľne presne znázorňovať to, čo nám Škoda predstaví odstupom času. Inými slovami, esteticky atraktívnejší Kodiaq nebude s prižmúrením jedného oka naozaj vyzerať inak. Počítačový render vychádza z klasickej verzie, na ktorú grafik implementoval hlavné dizajnové črty konceptu Vision E. Predná časť je teda podstatne výraznejšia a atraktívnejšia. Je zrejmé, že tak veľké kolesá v sériovke neuvidíme, v konečnom dôsledku ale dotvárajú veľmi vydarený exteriér. Žiaľ, zadnú časť nám zatiaľ počítačový virtuóz neukázal, odstupom času sa tak ale určite stane. Samozrejme, strecha bude svojím tvarom pripomínať vozidlá s karosériou kupé, novinka sa tak zaradí medzi automobily typu BMW X6 či Mercedes-Benz GLE Coupé. Bližšie informácie zatiaľ známe nie sú, už teraz je ale jasné, že pôjde o veľký predajný hit. Cenové relácie sa v závislosti od výbavy predpokladajú na úrovni od približne 30-tisíc až 50-tisíc €.

Takto bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyzerať Kodiaq Coupé. Máme sa na čo tešiť
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia