Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2017, 9:16
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Muž hral počas operácie mozgu na gitaru. Lekári nielenže monitorovali, či postupujú správne, ale Rolden stihol aj vyznať lásku manželke

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Brazílčan si vybral náročnejšiu možnosť.

Po sérii silných migrén a záchvatov sa Rolden Batista vybral ku lekárovi, aby zistil, čo sa to s ním deje. Stále mladý, ešte len 40-ročný chlapík, onedlho vďaka doktorom zistil, že tvar jeho mozgu je mierne zdeformovaný, ale nie je to beznádejné, pretože existuje operácia, ktorá by ho mohla nepríjemností zbaviť. Rolden dostal na výber, či by chcel byť počas operácie pri vedomí alebo by radšej využil schopnosti anestetík, lenže keď sa dozvedel, že byť pri vedomí znamená väčšiu šancu na úspech, potom dlho neváhal.

Na operačnej sále sa preto okrem tradičných nástrojov objavila aj gitara, ktorú Rolden dostal do ruky a potom sa pustil do hrania a spievania miestnej piesne, vďaka ktorej mohli lekári monitorovať stav toho, ako postupujú a v prípade núdze napraviť spôsobené chybičky. Našťastie, Rolden počas operácie nemal problém so spievaním a text mu ani raz nevypadol, takže operácia dopadla dobre a možno tomu pomohla aj pozitívna energia od jeho manželky, ktorej zavolal priamo z operačného stola, aby jej vyznal lásku a povedal, že sa cíti ako pravý bojovník.  

Domov
Zdieľať
Diskusia