Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2017, 10:46
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pracovníčku McDonald's prezývali zákazníci McFatty kvôli jej obezite. Keď sa jej vysmiali aj v obchode s oblečením, obrátila svoj život naruby

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Gemma to jedného dňa nevydržala a pustila sa do svojej premeny.

Vysmievať sa z obezity niekoho iného nie je najšťastnejší spôsob toho, ako by sa človek mal prejavovať a správať na verejnosti. Ani len netušíme, s čím sa vôbec ľudia v iných váhových kategóriách vo svojich životoch stretávajú, a preto nemáme právo súdiť ich a smiať sa z toho, že sú rozmernejší. Základné pravidlá ľudskej slušnosti očividne nezaujímali ľudí, ktorí si svoje komplexy niekoľko mesiacov vyvršovali na stále len 20-ročnej Gemme Hiltonovej z britského Nottinghamu.

Gemma si pred viac ako rokom našla prácu v jednej z prevádzok McDonald’s, kde bola priradená do okienka McDrive, takže sa stretávali skôr s ľuďmi sediacimi v autách a schopnými hneď po zaplatení odísť aj s vozidlom preč. Mladá slečna bola s prácou celkom spokojná, veď McDonald’s neplatil vôbec zle a peniaze sa jej popri štúdiu celkom zišli, lenže keď jej po čase začali nadávať samotní zákazníci, znášala to len veľmi ťažko. Pravidelne sa jej stávalo, že odchádzajúci zákazníci na ňu po zaplatení vykrikovali McFatty, čím jej jasne dávali najavo, že je obézna a ešte do toho zahrnuli aj menší výsmech z toho, kde pracuje. Gemma nebola v dobrom duševnom stave a podobné urážky na ňu čoraz viac doliehali. Vedela, že by mala zmeniť svoje stravovacie návyky, ale práca v spojení s učením sa do školy jej nedávali dostatočný priestor na to, aby svoj jedálniček upravila. V tom čase bol zvyknutá na stravu v podobe dvoch balíkov cukríkov, keksíky, jedlo z McDonald’s a cestoviny po príchode domov, čo sa výrazne podpísalo na jej postave. Gemma pritom nikdy nepatrila medzi najštíhlejšie slečny, ale v približne 14 rokoch sa začala napchávať nezdravým jedlom a s vekom pribúdali aj kilogramy. Keď mala vybehnúť s kamarátkami do mesta, radšej si obliekla o niekoľko čísel väčšie oblečenie, aby zakryla svoje rastúce brucho a sama hovorí, že sa obliekala ako 50-ročná žena, pretože sa hanbila, že sa jej vysmejú aj jej najbližší priatelia. K tomu našťastie nikdy nedošlo, ale práve jedno stretnutie s kamarátkami zmenilo Gemmin pohľad na život.

Neznášala nakupovanie oblečenia, pretože presne vtedy si uvedomovala, ako veľmi už stihla pribrať, ale aj tak sa nechala nahovoriť na jeden nákup s kamarátkami, ktoré si chceli zadovážiť nejaké šaty na vianočný večierok. Gemma sa hanbila zobrať si do skúšobnej kabínky oblečenie vo svojej skutočnej veľkosti, tak rýchlo zhrabla o približne polovicu menšiu veľkosť a zastavila ju až jedna z predavačiek tesne pred kabínkou. Predavačka sa pozrela na veľkosť toho, čo si Gemma chcela vyskúšať a potom ju vysmiala, či im aj roztrhnuté oblečenie zaplatí, pretože s jej postavou sa do tejto veľkosti určite nenapchá. Práve tento moment a chvíľka trápnosti priamo pred najlepšími kamarátkami ju nakopli k tomu, aby si nechala poradiť a zmenila svoj životný štýl. Vyčlenila si viac času na prípravu svojich jedál a začala sa stravovať s tým cieľom, aby nielen rýchlo schudla, ale si svoju novú váhu aj udržala. Nikto spočiatku neveril, že sa dokáže zaprieť a prestať jesť svoje milované čokolády a jedlá z prevádzok rýchleho občerstvenia, ktoré jej tak veľmi chutili a prakticky tvorili podstatnú časť jej života počas mnohých rokov.

V apríli minulého roku teda Gemma začala s diétou a postupne sa mohla usmievať čoraz viac a viac, pretože kilogramy ubúdali a s nimi sa zmenšovali aj čísla, ktoré Gemma nosila. Po viac než 8 mesiacoch snahy, správneho stravovania a zvýšeného pohybu sa Gemme podarilo schudnúť už cez 40 kilogramov a na jej postave to zanechalo obrovský efekt. Keď si pred rokom uvedomovala, že sa jej v noci ťažko dýcha a mala by s tým niečo robiť, ani ona sama nečakala, že rok 2017 začne vo forme, v akej ešte predtým nikdy nebola. A akoby toho nebolo málo, Gemma sa po schudnutí vybrala aj do obchodu, kde ju predavačka pred kabínkou vysmiala a kúpila si presne šaty s tým číslom, ktoré mala vtedy v rukách. Ak hľadáš relevantné informácie o strave a tréningoch, nezabudni sledovať Fitcult, kde ti aj pomôžu.

Domov
Zdieľať
Diskusia