Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2016, 15:46
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Hasiči museli najjedovatejšieho pavúka planéty odchytiť v ochranných oblekoch. Smrteľný živočích sa do Európy dostal v kontajneri

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Práca hasiča nepozostáva len z hasenia požiarov.

Keď pracovníci objavili v prepravnom kontajneri na severozápade Nemecka nebezpečne vyzerajúceho pavúka, radšej okamžite prestali pracovať a zavolali hasičov. Aj keď hasiči nemajú s odchytávaním pavúkov veľa skúseností, tentoraz im to dalo skutočne zabrať. Nielenže pavúk do Nemecka pricestoval z ďalekej Južnej Ameriky, ale podarilo sa ho identifikovať ako takzvaného banánového pavúka či brazílskeho putovného pavúka, čiže vôbec najjedovatejšieho pavúka na celej planéte. Pracovníkom nebolo všetko jedno, no hasiči si našťastie navliekli ochranné obleky a pustili sa do akcie, ktorej cieľom malo byť zneškodnenie pavúka bez ujmy na zdraví.

Jed tohto pavúka dokáže človeka v najhoršom prípade aj zabiť, takže celá akcia nebola vôbec zábavná, pretože sa každý bál, či sa pavúk nerozhodne zaútočiť. Najlepším možným riešením preto bolo použitie hasiaceho prístroja a oxidu uhličitého v jeho vnútri. Hasiči hasiaci prístroj vystriekali do kontajnera, kde sa pavúk nachádzal a tento živočích už obrovskú dávku oxidu uhličitého nevydržal. Našťastie, aj keď môže byť uhryznutie týmto pavúkom smrteľné, v súčasnosti už disponujeme protilátkami schopnými zmierniť reakciu organizmu a účinok samotného jedu.

Domov
Zdieľať
Diskusia