Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2016, 11:51
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Španielski rodičia štrajkujú proti domácim úlohám. Cez víkendy ich budú bojkotovať a s deťmi radšej strávia čas krajšie

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

Štrajk, aký tu ešte nebol.

Na Slovensku sa len pred pár dňami skončil stupňovaný štrajk učiteľov a v Španielsku sa pritom štrajkuje tiež, avšak nesťažujú sa učitelia, ale pre zmenu samotní rodičia. Množstvo z nich prestalo baviť nahrádzať svojim deťom učiteľov zo školy pri tom, že s nimi musia tráviť v priemere až šesť a pol hodín týždenne za domácimi úlohami. Nielenže toto číslo presahuje priemer rodičovského času stráveného za úlohami v rámci krajín OECD, ale rovnaký trend v Španielsku funguje už niekoľko rokov a keďže sa hodiny neznižujú, ba dokonca skôr zvyšujú, Konfederácia otcov a matiek školopovinných detí začala proti domácim úlohám radikálne bojovať. Jej prvý krok spočíval v tom, že rodičov vyburcovala a povedala im, aby sa cez víkendy na robenie domácich úloh so svojimi ratolesťami úplne vykašľali a radšej sa venovali príjemnejším voľnočasovým aktivitám.

V rámci svojej aktivity rozposlala rodičom aj tri druhy listov, ktoré majú v prípade potreby odovzdať riaditeľom a učiteľom, pretože ich obsah obhajuje tento nezvyčajný rodičovský štrajk a domáha sa toho, aby učitelia obmedzili zadávanie domácich úloh a venovali sa žiakom v školách intenzívnejšie bez toho, aby ich museli nútiť do nekonečnej práce aj cez voľné dni. My sme zvedaví, koľko rodičov sa do tejto iniciatívy zapojí a či bude nakoniec úspešná, ale je pravdou, že domácich úloh je niekedy až priveľa a často sú vlastne zbytočné.

Španielski rodičia štrajkujú proti domácim úlohám. Cez víkendy ich budú bojkotovať a s deťmi radšej strávia čas krajšie
Zdroj: Chris Yarzab/Creative Commons/Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia