Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2016 o 21:53
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Revolučný iPhone 8 predsa len vybavia OLED displejom. Zmenu technológie potvrdil šéf spoločnosti Sharp

TECH APPLE
Uložiť Uložené

V Apple si veľké veci nechali pre ďalšiu generáciu.

Posledná generácia smartfónu poháňaného špičkovo vyladeným operačným systémom iOS nepriniesla žiadne významné technologické inovácie a to isté platí o viac-menej zachovanom vizuálnom či materiálovom spracovaní prémiovej unibody konštrukcie. Áno, zo zadnej strany ubudli plastové pásiky a tiež chýba legendárny 3,5 milimetrový jack, no ostatné konštrukčné detaily zostali oproti minuloročnému iPhone 6s nezmenené. A dôvodom je s celkom veľkou pravdepodobnosťou príprava na predstavenie revolučnej osmičky, ktorá uzrie svetlo sveta budúci rok počas septembra.

Nahráva tomu fakt, že iPhone oslávi desiate výročie od predstavenia prvej generácie z roku 2007. Apple sa preto musí teraz musí snažiť viac ako kedykoľvek predtým. Konkurencia ho nebezpečne doháňa a čoraz slabšie predaje tomu vôbec nepomáhajú. Jednou z hlavných zbraní kalifornského výrobcu bude preto aj zámena zaužívanej zobrazovacej IPS LCD technológie za pokročilejšiu alternatívu, čo teraz potvrdil vysokopostavený predstaviteľ spoločnosti Sharp. Tá sa zameriava na výrobu vysokokvalitných zobrazovacích panelov, pričom roky fungovala aj ako jeden z dôležitých dodávateľov Applu.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024 o 9:30

Tajnou zbraňou by mala byť podľa informácií z webu Apple Insider práve OLED technológia, ktorá sa poslednú dobu začala vďaka svojim nemalým výhodám objavovať vo viacerých high-end smartfónoch s Androidom. Mnohí ju ale poznajú najmä vďaka kúskom od juhokórejského Samsungu, pretože ten ju vo svojich mobilných produktoch spokojne používa už niekoľko rokov. OLED displeje vynikajú výborným energetickým manažmentom, v zobrazovaní sýtych farieb či skvelým kontrastným pomerom. Za zmienku ale tiež stojí nadštandardná fyzická flexibilita, čiže ho výrobcovia smartfónov môžu celkom ľahko prispôsobiť tvaru nekonvečnej konštrukcie. iPhone 8 môže preto prísť so zaobleným displejom a takmer bez bočných rámikov v štýle konkurenčného Galaxy S7 edge.

Domov
Zdieľať
Diskusia