Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2016, 9:55
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Je až neuveriteľné, čo všetko si môžeme dnes kúpiť online. Medzi najzvláštnejšie veci rozhodne patrí pravá ľudská lebka

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obchod Skulls Unlimited ponúka naozaj neobyčajný sortiment. Od pravých ľudských lebiek a kostí až po zvieraciu srsť.

V dobe, keď internetové nákupy trhajú rekordy si môžeme kúpiť online už naozaj všetko. Okrem bežných vecí ako elektronika, knihy či oblečenie narazíme sem-tam na e-shop, ktorý ponúka trochu zvláštny sortiment. A ľudské a zvieracie kosti sem určite patria. Zakladateľ a prezident Skulls Unlimited, Jay Villemarette dodnes spomína, ako mu väčšina známych neverila, že by sa raz mohol predajom kostí uživiť. Celý biznis so vzorkami kostí vzišiel silnou vášňou k nim samotným. Keď bol Jay Villemarette ešte malý chlapec našiel psiu lebku, ktorá ho natoľko zaujala až si postupne vytvoril vlastnú zbierku. Po absolvovaní strednej školy zbieral a predával lebky vo svojom voľnom čase popri práci automechanika. Po tom, čo bol z práce prepustený, skúsil rozbehnúť podnikanie s kostnými vzorkami. Ako dopyt a zároveň aj tržby rástli, z (ne)obyčajného hobby sa stalo plnohodnotné podnikanie.

Je až neuveriteľné, čo všetko si môžeme dnes kúpiť online. Medzi najzvláštnejšie veci rozhodne patrí pravá ľudská lebka
Zdroj: www.skullsunlimited.com
Je až neuveriteľné, čo všetko si môžeme dnes kúpiť online. Medzi najzvláštnejšie veci rozhodne patrí pravá ľudská lebka
Zdroj: www.skullsunlimited.com

Spoločnosť Skulls Unlimited International poskytuje eticky získané osteologické vzorky prirodzenej kosti najmä na vzdelávacie, lekárske a výskumné účely. Osteológia je vlastne veda o kostiach. Skulls Unlimited patrí medzi spoločnosť s najväčšou zbierkou kostí nájdených po celom svete. Majú vynikajúcu povesť aj u prestížnych a svetoznámych múzeí a univerzít. Lebky samozrejme nie sú to jediné, čo tento e-shop ponúka. Majú vskutku bohatý sortiment. Pokiaľ by vám lebka nestačila, vedzte, že tu dokonca nájdete aj celú ľudskú kostru. Vyjde vás asi na 4 000 €. Pri kostiach máte okrem iného uvedený aj vek, pohlavie a pôvod darcu. Okrem ľudských kostí obchod ponúka aj produkty zo zvierat ako srsť, zuby, kosti a rôzne druhy vajec. Všetky spomenuté veci môžu vašu peňaženku odľahčiť o stovky až tisíce eur. Na čistenie využívajú larvy chrobákov, ktoré zbavia lebku alebo kostru mäsa. Kosti sú neskôr bielené pomocou peroxidu vodíka. Ročne vyprodukujú približne 25 000 lebiek. Na webe tiež nájdete viac ako 500 replík kostí vzácnych či ohrozených druhov pre náročných zákazníkov. Všetky vzorky sú samozrejme eticky a právne vysporiadané a tak sa nemusíte báť, že by ste porušovali zákon. Všetky vzorky zo zvierat pochádzajú z prirodzených úmrtí, poľovníctva alebo z nehôd na cestách.

Domov
Zdieľať
Diskusia