Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2016, 13:08
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Instagram pomaly, ale isto ruší jednu zo svojich nie veľmi využívaných funkcií

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

O závratnú zmenu ale nejde.

Nedávno sme vás informovali o pravdepodobne budúcej vymoženosti týkajúcej sa Facebooku, no teraz si ukážeme, čo sa zasa chystá na ďalšom fronte. Ide však o opačný prípad, ako bolo pri testujúcej sa novinke What friends are talking about, pretože na populárnom Instagrame začína jedna funkcia nebadane miznúť. Poďme po poriadku, čo sa deje, keď chceme pridať našu fotografiu či video na svoj účet? Po napísaní (alebo nenapísaní) popisu a hashtagov či prípadnom označení priateľov sa častokrát zvykne aj označovať miesto, odkiaľ daný záber pochádza. Po jeho označení sa vám automaticky pridá na vašu mapu fotiek, ktorú si ľahko vyhľadáte na svojom profile. No, dnes by ste sa jej dohľadali márne.

Nedávne bežiaca verzia so zachovanou mapou:

Instagram pomaly, ale isto ruší jednu zo svojich nie veľmi využívaných funkcií
Zdroj: mashable.com

Verzia, ktorá už funguje takmer na každom zariadení:

Instagram pomaly, ale isto ruší jednu zo svojich nie veľmi využívaných funkcií
Zdroj: refresher.sk/screenshot

Foto mapy na užívateľských profiloch nie sú veľmi využívané (veď si priznajme, kedy naposledy ste ich pozerali?), no namiesto nich vývojári investujú svoj čas a energiu do nových vymožeností inšpirovaných napríklad mimoriadne populárnym Snapchatom. Samozrejme, ešte definitívne nemiznú, no keď sa doťukáte ne niekoho profil, ich políčko už nebude k dispozícii (zo štyroch sa zredukujú na tri). Či im už ale tiká umieračik sa dozvieme čoskoro, takže ich využívajte dovtedy, dokiaľ sú ešte k dispozícii.

Domov
Zdieľať
Diskusia