Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2016, 18:43
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Číňania buldozérmi zničili dvojprúdový nadjazd v priebehu jedinej noci. Viac než 100 strojov dostalo zabrať

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Efektivita práce na výbornú.

Číňania už v minulosti dokázali, že stavebné projekty, ktoré by v iných krajinách trvali minimálne pár mesiacov či rokov, zvládajú dokončiť za minimálny čas a inak tomu nebolo ani teraz. V meste Nančang sa v noci 26. augusta zhromaždilo viac než 100 buldozérov a spoločnými silami sa pustili do búrania dvojprúdového nadjazdu. Ten mal svoje miesto prenechať konštrukcii novej linky metra a keďže bol už relatívne starý a pritesný, nedokázal uspokojiť potreby všetkých vodičov a tvorili sa na ňom rozsiahle kolóny.

Podľa zverejnených informácií sa buldozéry dostavili na miesto činu približne o 22:30 večer a do rána bola hlavná časť nadjazdu zničená a v prácach sa pokračovalo aj naďalej, aby boli sutiny odstránené a všetko pripravené pre nový projekt. Pohľad na buldozéry postavené vedľa v seba v zdanlivo nekonečnom rade vyvoláva v človeku zaujímavé pocity, keď si uvedomí, že všetko sa dá urobiť a stihnúť aj za slušný čas, len sa kompetentným musí chcieť. Celá operácia mala napokon trvať presne 56 hodín a to sa ťa radšej ani nejdeme pýtať, koľko času myslíš, že by to zabralo na Slovensku.

  

Domov
Zdieľať
Diskusia