Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2016, 0:08
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Ben na pár minút stratil sluch, keď vyskúšal pokrm zvaný Smrtiace rezance. Boli asi 4000-krát pálivejšie než Tabasco omáčka

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pocit, aký nechceš zažiť.

Štipľavé jedlá nevoňajú každému, no londýnsky kuchár Ben Sumadiwiria dobrým pokrmom s pikantným nádychom nikdy nepohrdne. Mladý, stále len 22-ročný chlapík sa nedávno vydal do ďalekej Indonézie, kde o pikantné jedlá nie je núdza a keď sa dozvedel, že v malej nenápadnej reštaurácii ponúkajú vychýrenú štipľavú dobrotu, dlho neváhal. Pokrm s názvom „Smrtiace rezance“ už z počutia vyznieval ako najhorší nápad, aký môže človek na dovolenke urobiť, ale Ben si nedal povedať a zaprisahal sa, že ich vyskúša na vlastnej koži. Hral sa na hrdinu a od rezancov neočakával žiadnu veľkú výzvu, lenže po dvoch sústach pocítil, ako veľmi sa mýlil.

Ben na pár minút stratil sluch, keď vyskúšal pokrm zvaný Smrtiace rezance. Boli asi 4000-krát pálivejšie než Tabasco omáčka
Zdroj: SWNS

Rezance, ktoré mu priniesli na stôl, obsahovali papričky s názvom „bird’s eye chili“ a nebolo ich len zopár. Do rezancov ich bolo roztlačených až neuveriteľných 100 kusov, čo by nám na Scovilleho stupnici dalo približne až 20 miliónov jednotiek pálivosti a to je hodnota, s akou by sa nikto z nás určite v živote vo vlastných ústach stretnúť nechcel. Len pre porovnanie, bežná Tabasco omáčka dosahuje hodnotu asi 5-tisíc jednotiek a najpálivejšia samostatná paprička na svete Carolina Reaper dosiahla 2,2-milióna jednotiek pálivosti. Už po pár sekundách môžeš vo videu vidieť, že Ben toho mal dosť, začal sa intenzívne potiť a okamžite si musel vyzliecť tričko, pretože mu bolo tak horúco. Nepomáhala ani pitná voda či mliečne koktejly a neschladila ho ani hlava pod studenou vodou. Najhorším momentom celého zážitku boli zrejme asi dve minúty, počas ktorých Ben načisto stratil sluch a nemohol počuť vôbec nič. Vyľakal sa, ale onedlho sa teplo v jeho tele aspoň trochu stiahlo a on mohol jedenie „Smrtiacich rezancov“ vyhodnotiť ako najhorší pocit svojho života. A to sa potom dozvedel, že niektorí miestni obyvatelia ich dokážu zjesť úplne celé.

Domov
Zdieľať
Diskusia