Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2016, 18:44
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Google a HP predstavili tenký a dostupný ultrabook s najnovšími technológiami

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Chromebook s celokovovým telom, ktorý stojí za to.

Čoraz viac spoločností sa sústreďuje na výrobu ultrabookov, teda zariadení s tenkým profilom, kvalitným displejom a dlhou výdržou. Samozrejme, nemôžeme od týchto notebookov očakávať výkon, ktorý by prekonával bežné high-end notebooky, avšak každým rokom sme čoraz bližšie k vysnívanej konfigurácií a to najmä kvôli zvýšenému záujmu o kompaktné počítače. Najväčším konkurentom Macbooku, Macbooku Pro či Air bude v blízkej dobe určite HP, ktorý v spolupráci s Googlom zostrojil prenosný ultrabook so skvelými parametrami za relatívne nízku cenu.

Google a HP predstavili tenký a dostupný ultrabook s najnovšími technológiami
Zdroj: www.theverge.com

HP Chromebook 13, ako už aj z názvu vyplýva, ponúkne 13,3-palcový displej s možnosťou nakonfigurovať ho až do rozlíšenia 3200 x 1800, teda zobrazovacieho panelu s veľmi jemným obrazom. V lacnejšej verzii nájdeme FULL HD. O výkon sa postará najnovšia generácia procesorov od Intelu s označením Skylake. Je to vôbec prvý Chromebook využívajúci procesor Skylake, konkrétne jeho podkategóriu M. V základnej konfigurácii dostanete však iba Intel Pentium. Pamäť RAM bude dostupná až do 16GB a čo sa týka konektivity, nájdeme po krajoch dva USB-C porty, USB 3.0 port, jack a čítačku kariet, avšak iba microSD. Vnútorná pamäť poskytne 32GB úložisko. 

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Pri osadení chromebooku procesorom Skylake by mala byť zaručená výdrž 11,5 hodiny, teda pomyselný strop ultrabookov.  Na dizajne produktu spolupracovalo HP s Googlom, čo sa odzrkadlilo na hliníkovej konštrukcii s nízkou váhou, len 1,3kg. Chromebook obsahuje predinštalovaný operačný systém Chrome OS s podporou všetkých androidových aplikácií. Cena za najnižšiu konfiguráciu bola stanovená na 438 €. Do predaja sa dostane už v máji, dostupnosť na Slovensku však známa nie je. Našli by ste využitie pre tento typ notebooku?

Google a HP predstavili tenký a dostupný ultrabook s najnovšími technológiami
Zdroj: www.google.sk
Google a HP predstavili tenký a dostupný ultrabook s najnovšími technológiami
Zdroj: www.google.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia