Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2024 o 18:32
Čas čítania 1:19
Radoslava Juračková

Česká influencerka sa zastala kolegyne, ktorá na Instagrame hajlovala. Gymbeam s ňou za to okamžite ukončil spoluprácu

OSOBNOSTI ČESKO INFLUENCERI INSTAGRAM TIKTOK
Uložiť Uložené

„Ľudia sú ublížení, keď niekto zahajluje?“ podporila influencerka svoju kolegyňu. Prišla tak o sponzora.

V pondelok sme ťa informovali o tom, že česká influencerka Hana Gelnarová, ktorá je známa predovšetkým zo zápasenia v organizácii Clash of the Stars, zverejnila video, na ktorom s kamarátmi hajluje. K incidentu sa vyjadrila a povedala, že nevedela, čo gesto znamená, vraj si myslela, že sa hrajú na mažoretky. Gelnarovú si zastala influencerka Anita Ball, s ktorou firma GymBeam okamžite ukončila spoluprácu.

Odporúčané
VIDEO: Česká influencerka hajlovala na Instagrame. Myslela som si, že sa hráme na mažoretky, bráni sa so slzami v očiach VIDEO: Česká influencerka hajlovala na Instagrame. Myslela som si, že sa hráme na mažoretky, bráni sa so slzami v očiach 12. augusta 2024 o 13:15

Anita sa na sociálnej sieti rozhodla vyjadriť k nevhodnému gestu z videa Hany Gelnarovej. Krútiac hlavou s nechápavým úsmevom na tvári povedala, že nechápe, prečo ľudia „hajlovanie“ tak intenzívne riešia. „Dobre, nevedomosť nechápem, ale čo to je? To sme všetci tak mäkkí, že sú ľudia ublížení, že niekto niekde zahajluje?“ povedala vo videu.

Jej vyjadrenie okamžite vzbudilo vlnu reakcií a kritiky. Influencerka, ktorá sa venuje fitness, tak prišla o jednu z hlavných spoluprác. V popise na Instagrame jej podľa používateľov dlho svietilo, že spolupracuje so značkou Gym Beam. Tá sa s ňou na základe obhajovania nacistickej symboliky rozhodla ukončiť spoluprácu. 

Veľká športová značka jej vyjadrenie odsúdila

Influenceri, s ktorými spolupracujeme, sú naši parťáci v dobrom aj v zlom. Sú ale situácie, pri ktorých sa nemôžeme nečinne prizerať a musíme zasiahnuť. Presne to sa stalo vo chvíli, kedy sa Anita rozhodla vyjadriť k chovaniu, s ktorým absolútne nesúhlasíme a ide proti základným ľudským i našim hodnotám,“ vyjadrili sa firma k ukončeniu spolupráce.. 

„Veríme vo svet, kde si ľudia vzájomne prejavujú úctu, a preto vystupovanie, ktoré zahŕňa akúkoľvek fotku podpory nacistických symbolov a gest, je pre nás úplne neprijateľné. Celá situácia nás zasiahla a pretože sa s jej vyjadrením hlboko nestotožňujeme, rozhodli sme sa spoluprácu s ňou ukončiť. Veríme, že vy, naša komunita, naše rozhodnutia chápete a dokážete rozlíšiť, čo je správne a čo nie,“ dodal Gymbeam.

Odporúčané
Nicole manažuje influencerov: Z reality shows vznikajú stále noví, no krivka prvotného úspechu klesá rýchlo (Rozhovor) Nicole manažuje influencerov: Z reality shows vznikajú stále noví, no krivka prvotného úspechu klesá rýchlo (Rozhovor) 11. septembra 2024 o 12:30

V minulosti s Anitou Ball spolupracovala aj Česká sporiteľňa a na sociálnej sieti LinkedIn sa ku kauze vyjadrila. „S Anitou B už nespolupracujeme a spoluprácu neplánujeme. Realizovali sme s ňou len niekoľko jednorazových spoluprác,“ napísali

Domov
Zdieľať
Diskusia