Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2024 o 9:14
Čas čítania 1:28
Anna Vondráková

Populárny streamer Dr. Disrespect chatoval s neplnoletými. Na Youtube už nezarobí žiadne peniaze

Populárny streamer Dr. Disrespect chatoval s neplnoletými. Na Youtube už nezarobí žiadne peniaze
OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Streamer svoje vyjadrenie k aktuálnej situácii na sociálnej sieti X niekoľkokrát upravil.

Dr. Disrespect musel v roku 2020 opustiť platformu Twitch a teraz jeho youtubový kanál demonetizovali. To znamená, že v súčasnosti nedostane peniaze za žiadne video, ktoré zverejní. Potvrdil to hovorca populárnej videoplatformy. Podľa indy100 nemôže vytvárať ani nové alebo alternatívne kanály, kým toto pozastavenie trvá.

Samotný streamer zverejnil vyhlásenie k situácii na platforme X. „Vždy som k vám bol úprimný v každom smere a vždy som bol ochotný prijať zodpovednosť... preto som tu teraz,“ píše hneď na začiatku.

V príspevku sa priznal k textovým správam s neplnoletými, ale tvrdí, že k ničomu ďalšiemu ani nezákonnému nedošlo. „Vznikli v roku 2017 správy na twitch whisper s neplnoletými? Odpoveď je áno. Boli za týmito správami skutočné úmysly? Odpoveď je rozhodne nie. Boli to náhodné vzájomné konverzácie, ktoré sa niekedy príliš prikláňali k nevhodnosti, ale nič viac. Nestalo sa nič nezákonné, neboli zdieľané žiadne fotografie, nebol spáchaný žiadny trestný čin, dokonca som sa s danou osobou ani nestretol,“ píše ďalej.

Dr. Disrespect bol jedným z najvýznamnejších streamerov na americkej platforme, ktorý ročne zarábal desiatky miliónov dolárov. Pôvodne tvrdil, že nevie, za čo dostal stopku, ale po tom, čo ho dvaja bývalí zamestnanci Twitchu obvinili z chatovania s neplnoletými, všetky obvinenia poprel, uvádza Spite.cz. Teraz však musel otočiť.

„Nie som ten istý človek, ktorý pred rokmi urobil tú chybu. Ako som spomenul na streame, beriem si s rodinou predĺženú dovolenku a vraciam sa s ťažkým bremenom na pleciach,“ uzatvára svoje vyhlásenie. S kariérou teda končiť nemieni, otázkou je, koľko fanúšikov si po škandalóznom odhalení udrží.

Väčšina reakcií pod jeho vyhlásením je skôr negatívna

„Prichytili ma PRED tým, ako som mohol urobiť niečo nezákonné s neplnoletou osobou. Zhrnul som to za vás,“ píše napríklad jeden z používateľov.

Navyše sa podľa reakcií používateľov zdá, že streamer svoje vyjadrenie už dvakrát upravil. Prvýkrát z neho vymazal slovo maloletý. Mnohí používatelia si však túto zmenu všimli a začali na ňu upozorňovať a Dr. Disrespect musel tento výraz do vyhlásenia vrátiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia