Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
12. júna 2024 o 15:44
Čas čítania 0:43
Barbora Adamkovičová

Toto sú najlepšie reštaurácie na svete. Jedna z nich sa nachádza len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc

Toto sú najlepšie reštaurácie na svete. Jedna z nich sa nachádza len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc
Zdroj: Pxhere
GASTRO GASTROPRIEMYSEL REBRÍČEK
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vyšiel nový rebríček najlepších reštaurácií sveta. Európa v ňom má bohaté zastúpenie.

Dlhoočakávaný zoznam 50 najlepších reštaurácií sveta na rok 2024 zverejnili minulý týždeň na slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa konal v Las Vegas. Na akcii sa zišli najlepší šéfkuchári a šéfkuchárky a ďalšie ikony svetovej gastronómie.

Počas 22. ročníka populárneho rebríčka bodovala najmä Európa, a to hneď dvadsaťštyrikrát. Slovenskú stopu, bohužiaľ, v zozname nenájdeš, do niektorých top podnikov to však nemáš vôbec tak ďaleko.

Vo Viedni, len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc, nájdeš 22. najlepšiu reštauráciu na svete – Steirereck. Menu pozostáva z nezvyčajných miestnych surovín či zo vzácnych druhov ovocia a zeleniny. Zastúpenie v rebríčku má aj Paríž, Berlín, Londýn, Madrid, Barcelona alebo Kodaň.

V prvej trojke sa umiestnili európske reštaurácie

Európa dokonca bodovala aj na stupni víťazov. Na 3. mieste je reštaurácia Table by Bruno Verjus, ktorú nájdeš v Paríži. Na 2. mieste nasleduje podnik s názvom Asador Etxebarri, ktorý sa nachádza v španielskom Atxonde. Španielsko obsadilo aj prvé miesto, a to zásluhou barcelonskej reštaurácie Disfrutar.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Disfrutar Restaurant (@disfrutarbcn)

Domov
Zdieľať
Diskusia