Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Tesco.
17. júna 2024 o 10:00
Čas čítania 1:44
Sponzorovaný obsah

Takmer 900-tisíc Slovákov ohrozuje chudoba. Obchodný reťazec opäť spúšťa potravinovú zbierku, kde môžeš pomôcť aj ty

ZAUJÍMAVOSTI TESCO
Uložiť Uložené

Sprav dobrý skutok a pomôž ľuďom v núdzi.

Počet ľudí v komunitách po celom Slovensku, ktorí potrebujú pomoc v núdzi, pribúda aj tento rok. Tesco preto spúšťa mimoriadnu letnú potravinovú zbierku vo svojich 178 obchodoch a až do 30. júna 2024 prostredníctvom služby Online nákupy

Reťazec dlhodobo organizuje letnú aj zimnú verziu potravinovej zbierky, ktorá je najväčšia na Slovensku. Novinkou bude spôsob darovania  – nemusíš už kupovať potraviny alebo drogériu, stačí, ak daruješ peniaze pomocou naskenovania špeciálneho kupónu.

Podľa údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky z roku 2022 na Slovensku takmer 900-tisíc ľudí ohrozuje chudoba alebo sociálne vylúčenie, pričom ich počet narastá.

„Náročná ekonomická situácia sa aj tento rok podpísala na tých najzraniteľnejších skupinách, ako sú samoživitelia či dôchodcovia. Tesco pomáha prostredníctvom vlastných projektov ľuďom v núdzi v komunitách po celom Slovensku. Aj preto sme zareagovali a spúšťame mimoriadnu zbierku potravín aj toto leto,“ hovorí riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku Katarína Pšenáková.

Dodáva: „Tento rok sme zmenili spôsob darovania tak, aby sme uľahčili darovanie zákazníkom a zároveň vyšli v ústrety našim charitatívnym partnerom. Namiesto nákupu potravín môžu zákazníci naskenovať kupón v hodnote 1,8 eura ručným skenerom pri pokladnici alebo počas nákupu s použitím Scan&Shop. Kupón je možné použiť viackrát do ľubovoľnej výšky. Taktiež môžu prispieť do potravinovej zbierky prostredníctvom Tesco Online nákupov. Vyzbieranú sumu Tesco po skončení zbierky aj tentoraz navýši o 10 %.“

tesco
Zdroj: Tesco

Stálymi partnermi letnej Tesco potravinovej zbierky sú Slovenská katolícka charita a Potravinová banka Slovenska. Podľa Marka Urdzíka, predsedu Potravinovej banky Slovenska, nový spôsob darovania prináša benefity pre jednotlivé charity: „Pomocou nového systému darovania peňazí cez kupóny v Tesco predajniach si jednotlivé charity môžu za vyzbieranú sumu kúpiť potraviny alebo drogériu, ktoré práve najviac potrebujú. Každá forma podpory nás veľmi teší a pomáha denne tisícom ľudí v ťažkých životných situáciách po celom Slovensku, ktorých každoročne pribúda.“

Takto sa zapojíš do zbierky

  • Letná potravinová zbierka sa uskutoční vo všetkých 178 predajniach Tesca naprieč Slovenskom a bude trvať do 23. júna 2024.
  • Zapojíš sa oskenovaním kupónu vo výške 1,8 eura pri pokladniciach alebo skenerom pri nakupovaní prostredníctvom Scan&Shop. Kupón môžeš použiť viackrát do ľubovoľnej výšky.
  • Poprípade sa môžeš zapojiť do zbierky aj cez Tesco Online nákupy až do 30. júna 2024 a vybrať jeden z balíčkov pomoci v hodnote 3,5 eura alebo 7 eur.
Tesco Online Nákup
Tesco organizuje najväčšiu potravinovú zbierku na Slovensku pred Vianocami už od roku 2013. Tradičné zbierky pred Vianocami v posledných rokoch reťazec doplnil aj o mimoriadne zbierky na pomoc ľuďom v náročných časoch pandémie, vojny na Ukrajine a tentoraz chce pomôcť zraniteľným skupinám, ktoré najviac postihla inflačná kríza. Odvtedy spolu so zákazníkmi vyzbieralo viac ako 1 100 ton potravín a hygienických potrieb pre ľudí v núdzi v hodnote takmer 1,9 milióna eur.
Domov
Zdieľať
Diskusia