Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
24. mája 2024, 17:50
Čas čítania 0:56
Radoslava Juračková

Twitter prichádza so zásadnou zmenou, ktorá ochráni súkromie. Už nikto nezistí, že lajkuješ explicitný obsah

ZAUJÍMAVOSTI BEZPEČNOSŤ NA INTERNETE ELON MUSK SOCIÁLNE SIETE TWITTER
Uložiť Uložené

Elon Musk skrytie lajkov avizoval už skôr. Myslí si, že to pomôže nielen používateľom, ale aj algoritmu.

Sociálna sieť X, predtým Twitter, zavádza nové pravidlá. Inžinier sociálnej siete Haofei Wang informoval o nových pravidlách, podľa ktorých sa rozhodli nezobrazovať mená používateľov, ktorí dávajú príspevkom označenia „páči sa mi to“, resp. lajky. 

Odporúčané
Elon Musk chystá na Twitteri veľké zmeny. Plánuje zrušiť reposty aj lajky pod príspevkami Elon Musk chystá na Twitteri veľké zmeny. Plánuje zrušiť reposty aj lajky pod príspevkami 8. marca 2024, 9:57

Wang tak reagoval na špekulácie, ktoré sa v posledných dňoch na sieti objavovali. Používatelia si všimli, že pod príspevkami miznú počítadlá a zoznamy. 

„Áno, lajky budú súkromné. Verejné lajky podnecujú nevhodné správanie. Napríklad to môže ľudí odrádzať. Pomyslia si, že lajkujú niečo, čo môže iných podráždiť, a nedajú lajk. Boja sa trolov a snažia sa tým chrániť svoju povesť pred druhými. Čoskoro budete môcť lajkovať bez toho, aby ste sa báli, kto to uvidí. Chcem vám tiež pripomenúť, že čím viac príspevkov olajkujete, tým lepší bude váš algoritmus,“ napísal v stredu na sociálnej sieti.

Novinka vyvoláva kontroverziu

Na negatíva upozornil manažér sociálnych sietí portálu SocialMedia Today Andrew Hutchinson. Myslí si, že týmto X ochraňuje rasistov a mizogýnov, pretože sa podľa jeho slov nenájde toľko ľudí, ktorí by sa báli vplyvu toho, čo lajkujú.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Nové nariadenie prirovnal k neviditeľnému plášťu, ktorí môžu teraz používatelia využívať na zdieľanie a šírenie negatívnych a explicitných príspevkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia