Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2024, 9:57
Čas čítania 0:53
Karolína Uličná

Elon Musk chystá na Twitteri veľké zmeny. Plánuje zrušiť reposty aj lajky pod príspevkami

TECH SOCIÁLNE SIETE TWITTER
Uložiť Uložené

Keď multimiliardár kúpil Twitter, premenoval ho na X a zaručil sa, že na ňom obnoví slobodu slova. Teraz chce robiť ďalšie veľké zmeny.

X (predtým Twitter) pod vedením Elona Muska zvažuje, že odstráni zobrazovanie počtu lajkov a repostov v každom príspevku. V stredu 7. marca to oznámil účastníkom konferencie Morgan Stanley Technology.

„Páči sa mi to“ a „opätovné príspevky“ (retweety) boli pre Muska sporným problémom, odkedy kúpil spoločnosť, informuje Daily Mail. Čo však konkrétne Elonovi prekáža na týchto funkciách, nie je známe.

Minulý rok údajne tlačil na inžinierov spoločnosti, aby upravili algoritmus a zvýšili počet jeho príspevkov, čím ich posunuli na časové osi používateľov. V minulosti takisto prízvukoval, že má v úmysle odstrániť možnosť blokovať ostatných používateľov s výnimkou súkromných priamych správ. K zmene nedošlo a zatiaľ nie je jasné, či k nej pristúpi.  

Pre Muska neplatia žiadne pravidlá

52-ročný miliardár si určuje na sieti X vlastné pravidlá. V minulom roku pridal novú aktualizáciu k zásadám ochrany osobných údajov platformy bez toho, aby informoval používateľov. Platforma získala povolenie zbierať odtlačky prstov svojich používateľov, skeny sietnice, rozpoznávanie hlasu či tváre a vzory stlačenia klávesov. 

Odporúčané
„Hitler nebol až taký zlý.“ Oficiálne profily na Twitteri zneužívajú overený odznak na šírenie antisemitizmu „Hitler nebol až taký zlý.“ Oficiálne profily na Twitteri zneužívajú overený odznak na šírenie antisemitizmu 29. januára 2024, 10:27

Ďalšiu kontroverznosť spustil post Super Bowl od Joea Bidena, ktorý získal väčšiu popularitu ako ten Muskov, čo ho podľa všetkého do veľkej miery rozčúlilo. Následne bol tweet amerického prezidenta vymazaný a generálny riaditeľ Musk povedal svojmu technickému tímu, že ak tento „problém“ nevyriešia, tak ich vyhodí. 

Keď multimiliardár kúpil Twitter, tvrdil, že pod jeho vlastníctvom bude stránka premenovaná na X, aplikáciou pre všetko.

Domov
Zdieľať
Diskusia