Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti MLBA.
25. mája 2024, 9:00
Čas čítania 2:34
Sponzorovaný obsah

TOP 5 lokalít v okolí Bratislavy, kde si užiješ prírodu aj grilovačky. Na týchto miestach zabudneš, že si blízko hlavného mesta

TOP 5 lokalít v okolí Bratislavy, kde si užiješ prírodu aj grilovačky. Na týchto miestach zabudneš, že si blízko hlavného mesta
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE PO SLOVENSKU KAM CEZ VÍKEND KAM NA VÝLET – SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Tieto miesta si zamiluješ.

S letom prichádza aj chuť tráviť viac času v prírode. Ak bývaš v Bratislave, Železnú studienku či Partizánsku lúku ti asi predstavovať nemusíme. Chodiť stále na tie isté miesta však po čase začne byť nuda. Spoznaj nové lokality nachádzajúce sa v Bratislave či v jej okolí, kde zabudneš na ruch mesta a totálne vypneš.

Niektoré miesta v našom výbere sú skvelé na opekačku s kamošmi, na iné sa môžeš vydať aj na solo date. Pri šume lístia si tu vychutnáš posledné stránky skvelej knihy, zabavíš sa s kamošmi alebo sa unavíš pri príjemnej prechádzke tichým lesom. Tak kam sa vydáš najbližšie?

Pekná cesta (Krasňany)

Len asi 15 minút od centra Bratislavy sa nachádza príjemná oddychová lokalita s viacerými ohniskami, detským ihriskom a turistickými chodníkmi. Les nad Krasňanmi je obľúbenou lokalitou mladých partií, ako aj rodičov s deťmi. Na mieste, kde kedysi stála historická hájovňa, dnes nájdeš moderný grilovací altán, ktorý si môžeš dokonca rezervovať na súkromné účely.

Pôvodná hájovňa, z ktorej sa zachovali len klenbové priestory pivnice, pochádzala z prelomu 19. a 20. storočia. O schátranú budovu sa pred niekoľkými rokmi postarali Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s ďalšími bratislavskými inštitúciami a z tejto spolupráce vzišiel vskutku nádherný projekt. Zabudnutá ruina sa zmenila na moderný oddychový priestor, v ktorom si grilovačku vychutná až 50 ľudí.

altán na Peknej cestealtán na Peknej cestealtán na Peknej cestealtán na Peknej ceste
Zobraziť galériu
(4)
Mestské lesy v Bratislave majú okrem grilovacieho altánu v správe ďalších sedem objektov. Prenajať si od nich môžeš aj futbalové ihrisko, romantický domček na strome či altánok na Partizánskej lúke.
zisti viac

Rusovský park (Rusovce)

Zo zastávky Kaštieľ Rusovce môžeš vidieť monumentálnu neogotickú stavbu, ktorá aktuálne čaká na svoju rekonštrukciu. Okolo neho sa rozprestiera rozľahlý park s množstvom zelene a romantických zákutí, prezývaný aj ako druhý Sad Janka Kráľa.

Pri prechádzke parkom objavíš veľkú lúku, platanovú alej, orientálny minaret či renesančný kostolík sv. Víta. Keď prejdeš dvoma mostíkmi ponad dunajské rameno, dostaneš sa až do lužného lesa označovaného aj Rusovecký lesopark.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 📸 Metthouse_movie (@metthouse_movie)

Bratislavská kalvária (Staré Mesto)

Nad Pražskou ulicou, vyťaženou dopravnou tepnou, sa nachádza tiché pietne miesto. Krížová cesta ukrytá medzi lesmi bola postavená v roku 1683 na pamiatku bitky proti Turkom pri Viedni. Hoci má kalvária svoje najlepšie obdobie za sebou, aj dnes si tu môžeš vychutnať pokoj a príjemnú atmosféru.

Prvé zastavenie sa nachádza pri zastávke SAV, odtiaľ vedie cestička až k trom posledným krížom. Ku kalvárii sa dostaneš z troch rôznych ulíc: z ulice Za sokolovňou, z Langsfeldovej ulice a z ulice Na kalvárii, pri ktorej sa nachádza koniec krížovej cesty.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OZ BRATISLAVSKÁ KALVÁRIA (@bratislavska_kalvaria)

Kameňolom Srdce (Devínska Nová Ves)

Neďaleko známeho Sandbergu sa nachádza aj miesto, kde si vychutnáš samotu a pokoj okolitej prírody. Kameňolom Srdce je súčasťou Devínskej Kobyly a už z diaľky pochopíš, prečo dostal toto pomenovanie. Husté skaly mnohým ľuďom totiž pripomínajú tvar srdca.

Ku kameňolomu vedie pomerne krátka trasa priamo z Devínskej Novej Vsi. Z parkoviska medzi bytovkami sa vydaj smerom k záhradkárskej oblasti. Po niekoľkých metroch sa ocitneš na rozľahlej lúke, odkiaľ sú pekné výhľady na okolie. Nájdeš tu niekoľko ohnísk aj prístrešok.

V Devínskej Novej Vsi sa nachádza aj chránené Devínske alúvium rieky Morava, kade vedie náučný chodník aj cyklotrasa. Ak máš chuť na dlhšiu prechádzku, rozhodne túto lokalitu nevynechaj.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @lee_underground_manson

Domček na strome (Kačín)

Ak si chceš vychutnať relaxačný pobyt na samote či romantickú noc v objatí stromov, toto je dokonalá voľba. Výnimočný a pohodlne zariadený domček sa nachádza v blízkosti Lamača. Vhodný je pre maximálne tri osoby, ktoré sa vyspia na klasických posteliach. 

Tento útulný domček sa nachádza v 6-metrovej výške neďaleko potoka v Kačínskej doline, hore sa dostaneš po drevenom točitom schodisku. Neďaleko domčeka nájdeš aj ohnisko a altánok, v ktorom si vychutnáš špekáčiky či klasický guláš.

domček Kačíndomček Kačíndomček Kačíndomček Kačín
Zobraziť galériu
(4)
Hoci je glamping na Slovensku pomerne rozšírený, pobyt v domčeku na strome je stále vzácnosťou, ktorú musíš zažiť. Mestské lesy v Bratislave majú v ponuke celkom tri domčeky na strome. Dva sa nachádzajú v Kačínskej doline, tretí nájdeš neďaleko studničky Tri duby. 
rezervuj si domček
Domov
Zdieľať
Diskusia