Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2024, 11:06
Čas čítania 1:05
Radoslava Juračková

Miley Cyrus mieri do siene slávy Disney. Ocenia ju spolu s ďalšími trinástimi celebritami

OSOBNOSTI MILEY CYRUS
Uložiť Uložené

V utorok spoločnosť Disney predstavila 14 laureátov, ktorí si na podujatí D23 prevezmú cenu za svoju prácu a prínos pre spoločnosť Disney.

Najvýraznejšou z ocenených je Miley Cyrus, ktorá stvárnila v rokoch 2006 – 2011 legendárnu Hannah Montanovú. Do siene slávy okrem nej poputuje aj Harrison Ford, ktorý sa preslávil filmovou sériou Indiana Jones či Star Wars.

Medzi ocenenými nie sú len herci. Disney sem posiela všetkých, ktorí sa svojou prácou zaslúžili o úspech tejto nestarnúcej produkcie. Preto medzi ocenenými nájdeš aj režiséra Jamesa Camerona, ktorý má na konte Avatara. Medzi top 14-ku sa dostal aj tvorca animácií Mark Henn, ktorý sa zaslúžil o animovanie Malej morskej víly či Levieho kráľa.

Avatar: The Way of Water.
Avatar: The Way of Water. Zdroj: 20th Century Studios

Vo svojej tlačovej správe Disney hovorí o prestíži ocenení, ktoré laureátom odovzdajú 11. augusta: „Status legendy je považovaný za jedno z najprestížnejších ocenení, ktoré spoločnosť Disney udeľuje umelcom a vizionárom, ktorí posunuli hranice kreativity a spochybňovali konvenčnú múdrosť počas celej histórie spoločnosti.“

Miley pre Disney ako tínedžerka pracovala 13 hodín denne

Minulý rok na svojom Tiktoku speváčka a herečka zverejnila video, na ktorom čítala svoj rozvrh, ktorý mala ako 12- či 13-ročná. V tomto veku stvárňovala Hannah Montanovú, a keď nebola na pľaci, behala celý deň na fotenia a rozhovory.

Hannah Montana
Zdroj: IMDB/Hannah Montana

 „5.30 ráno? Vtedy som mala asi 12 alebo 13 rokov, “ pozastavila sa pri čítaní. O tomto čase v hotelovej izbe absolvovala prípravu na celý deň. Jej tím jej robil účes a mejkap. Čítala ďalej: „7.00 – vyzdvihli nás z hotela. 7.15 – som v správach. Potom mám ďalší živý rozhovor o 8.15, ďalší o 8.45, ďalší o 9.30 a o 11. hodine sa stretávam s editormi v hoteli.“ Takto vo videu menovala svoje povinnosti, ktoré končili o 18.15 posledným rozhovorom.

Postavu Hannah Montanovej stvárňovala Miley päť rokov a za ten čas sa stala uznávanou a svetoznámou umelkyňou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia