Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2024, 10:05
Čas čítania 0:56
Radka Klučárová

Futbalisti papierovo omladli o viac ako desať rokov, aby mali výhody. Športovým svetom otriasa škandál

ŠPORT FUTBAL SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podvody súvisiace s vekom sú dlhodobým problémom predovšetkým juniorských súťaží. Hráči klamú o svojom veku, ale aj identite.

Kamerunská futbalová federácia suspendovala 62 hráčov. Podľa dostupných informácií údajne klamali o svojom veku aj skutočnej identite. Papierovo najmladší hráč Wilfried Nathan Douala tvrdil, že má iba 17 rokov, informuje Daily Mail.

Douala sa vďaka svojmu podvodu stal najmladším hráčom tímu Rigoberta Songa na turnaji Afrického pohára národov (AFCON). Futbalová federácia ho diskvalifikovala zo zápasov play-off v Elite League.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sportovní Hlášky (@sportovnihlasky)

Podľa portálu Ghana Soccernet hráči v niektorých prípadoch klamali aj o viac ako desať rokov. Skutočný vek Wilfrieda Nathana Doualu zatiaľ nezverejnili. Incident odhalil viaceré nedostatky v systéme a vyvolal obavy o integritu afrického futbalu. Nejde však o prvý škandál, ktorý sa týka afrických športovcov. 

Dlhodobé problémy 

V lete 2022 predvolala Kamerunská futbalová federácia 44 hráčov z ôsmich rôznych klubov. Vypočúvali ich vo veci údajného podvádzania súvisiaceho s vekom alebo identitou. V januári 2023 diskvalifikovali pre podobný škandál 21 hráčov.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Podvody súvisiace s vekom sú dlhodobým problémom predovšetkým juniorských súťaží. Na ihrisku proti tínedžerom často pod falošnou identitou nastupujú podstatne starší hráči a viaceré medzinárodné úspechy v mládežníckych súťažiach sú spojené s obvineniami.

Domov
Zdieľať
Diskusia