Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2024, 12:55
Čas čítania 1:15
Barbora Adamkovičová

Krásna balerína o ruskom väzení: Sprcha len raz do týždňa, bez teplej vody. Celú noc nám nechávajú zažaté svetlá

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO UKRAJINA VÄZENIE
Uložiť Uložené

Rusko-americká baletka z Los Angeles vycestovala do zahraničia začiatkom tohto roku na návštevu svojej 90-ročnej babičky. Priateľovi úpenlivo tvrdila, že výlet je „bezpečný“. Len pár dní pred jej plánovaným odletom späť do Ameriky ju však zadržali.

Ksenia Karelina je pôvodom Ruska, no už viac ako desaťročie žije v Spojených štátoch. Pred tromi rokmi dokonca získala americké občianstvo. Teraz však trpí v ruskom väzení, a to pre úplne absurdný dôvod. Svojmu priateľovi Chrisovi Van Hardeenovi napísala list, kde opísala kruté podmienky, ktoré zažíva.

Rusko-americká baletka z Los Angeles vycestovala do zahraničia začiatkom tohto roku na návštevu svojej 90-ročnej babičky. Priateľovi úpenlivo tvrdila, že výlet je „bezpečný“. Len pár dní pred jej plánovaným odletom späť do Ameriky ju však zadržali pre „drobné chuligánstvo“, neskôr však čelila podozreniu z vlastizrady, informuje portál New York Post.

Za mrežami pre 46 eur

Dôvod, prečo je Karelina obvinená z vlastizrady, mnohých šokoval – v minulosti totiž darovala 51 amerických dolárov, v prepočte približne 46 eur, na charitu – konkrétne organizácii Razom pre Ukrajinu, ktorá sídli v New Yorku.

„Mám v cele malé okienko, vidím slnko a viem, že sa pozerám na to isté slnko, na ktoré sa pozeráte vy,“ priznala v liste pre priateľa. Rovnako spomenula, že sprchovať sa môže len raz do týždňa, a to len v studenej vode. Z toho si však „robí žarty, keďže sa venuje kozmetike a vie, že studená voda je dobrá na jej tvár“.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Dobrá nálada ju vraj neopúšťa ani napriek tomu, že má problémy so spánkom. Väzenkyne majú budíček o šiestej a spať chodia povinne o 22. hodine. Navyše im nechávajú stále rozsvietené svetlá. 

Hardeen pre médiá opísal právny proces, ktorým sa snaží priateľku dostať spoza mreží. „Na ruskej strane to veľmi sťažujú. Neuznávajú Kseniu ako Američanku,“ sťažoval sa. Na záver však dodal, že americkí diplomati sa „každý deň neúnavne snažia vyslobodiť ju“.

Domov
Zdieľať
Diskusia