Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. februára 2024, 12:12
Čas čítania 1:34
Radka Klučárová

Útok na Jana Bendiga počas Slávika bol podľa polície podvod. Spevákovi teraz za klamstvo hrozí pokuta

OSOBNOSTI SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Na vyhlásenie polície spevák reagoval až po niekoľkých dňoch. V príspevku na Instagrame sa obhajuje a tvrdí, že je v celej kauze nevinne.

Český spevák Jan Bendig sa po niekoľkých dňoch vyjadril ku škandálu „múka“. Celý útok múkou pred odovzdávaním Českého slávika na seba údajne sám zinscenoval. Bendig obvinenia odmieta a na Instagrame vysvetľuje, ako to podľa neho bolo.

Bendig je podozrivý z krivého obvinenia a hrozí mu pokuta

„Kriminalisti celý incident na Českom slávikovi preverili a detektívi z odboru extrémizmu a terorizmu zistili, že obaja účastníci sa na celej udalosti dohodli, a preto nebol spáchaný žiadny trestný čin a celý prípad bol odložený. Obaja sú však podozriví z priestupku krivého vysvetlenia a bude to odovzdané príslušnému správnemu orgánu na prešetrenie, hrozí im pokuta až 50-tisíc korún (necelých 2-tisíc eur),“ povedal v programe Showtime hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

Na vyhlásenie polície spevák reagoval až po niekoľkých dňoch. „Priznávam, zbytočne som zaliezol do svojej ulity a mal som sa ozvať hneď. Ale vždy som bol veľmi citlivý človek a to, čo sa okolo toho rozpútalo, ma doslova vydesilo. A musel som to nejako stráviť a zorientovať sa,“ napísal hneď na úvod.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Rázne odmieta, že by incident organizoval alebo by o ňom vedel. „Stále si stojím za tým, že som útok nepripravoval, nedohodol som si ho a ani som o ňom nevedel. S útočníkom som sa v súvislosti s údajnou prípravou útoku nestretol pred útokom ani po ňom, ani som s ním v tejto veci nekomunikoval telefonicky, ani inak,“ napísal s tým, že absolútne odmieta aj tvrdenia o tom, že to bol rasovo motivovaný útok.

Chcel ho nasmerovať správnym smerom

„Medzi tým chlapcom a mojím priateľom Lukášom prebehlo aj niekoľko telefonátov a správ týkajúcich sa jeho ťažkej životnej situácie a pocitu beznádeje, z ktorých sme sa ho obaja snažili nasmerovať správnym smerom, pretože sme už takí,“ priblížil Bendig detaily komunikácie medzi ním, jeho partnerom a údajným útočníkom. 

Odporúčané
Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky 5. mája 2024, 12:00

Spevák v príspevku pochválil prácu polície, zároveň však priznal, že je z celej kauzy unavený a vyčerpaný a zároveň ho mrzí, že ho mnohí považujú za klamára a podvodníka. Zatiaľ čo mnohí fanúšikovia ho v komentároch pod príspevkoch podporujú, našli sa aj takí, ktorí jeho vyjadrenia označujú za klamstvá.

„Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať, a keď praskne, zatĺkať. Hanba by ťa mala fackovať. A tie siahodlhé vyhlásenia... Možno niekedy platí, že mlčať je zlato,“ napísala Michaela, ku ktorej sa pridali aj ďalší. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Domov
Zdieľať
Diskusia