Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2024 o 14:15
Čas čítania 1:00
Barbora Adamkovičová

Podnikateľ si dal chirurgicky zväčšiť penis. Po operácii však zistil, že mu ho zmenšili

ZAUJÍMAVOSTI ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Teraz od lekárov žiada odškodné vo výške15-tisíc eur. Podľa doktorov však všetko prebehlo v poriadku.

Odškodné žiada priamo od chirurga, ktorý zmaril operáciu jeho prirodzenia. Ilter Turkmen, podnikateľ z Turecka, podstúpil ešte v roku 2022 zákrok, ktorého výsledkom mal byť väčší penis. Po prebratí z narkózy však zistil, že namiesto zväčšenia mu lekár penis zmenšil, informuje denník Daily Mail.

Doktor Haluk Soylemez mu mal jeho 12-centimetrový úd zväčšiť minimálne o 3 centimetre. Výsledok však pacienta šokoval – po operácii bola Turkmenova mužská pýcha menšia a merala len 10 centimetrov. Lekári tak museli vykonať ešte druhý zákrok, aby zastavili krvácanie a obmedzili škody v tkanive spôsobené pokusom o predĺženie penisu. Poškodený však tvrdí, že ani po operácii nedokázal mesiac chodiť a mal pretrvávajúce a neznesiteľné bolesti.

Lekár sa bráni

V žalobe uvádza, že operácia mu navyše znetvorila jeho už aj tak maličký penis a má na ňom viditeľné jazvy. Doktor Soylemez sa však na súde ohradil a tvrdí, že „v postupe, ktorý vykonal, nie je chyba“. Jeho obhajcovia sa vyjadrili, že prihliadnuc na anatomickú predispozíciu pacienta bolo riziko, že sa penis nezväčší vôbec alebo len minimálne, možné.

Odporúčané
Slováci vo veľkom cestujú do Srbska po nové zuby. Ceny sú tu dvakrát nižšie, zubár robí aj do polnoci, pochvaľujú si Slováci vo veľkom cestujú do Srbska po nové zuby. Ceny sú tu dvakrát nižšie, zubár robí aj do polnoci, pochvaľujú si 5. októbra 2024 o 12:30

Turkmen preto žaluje lekára o odškodné vo výške 15-tisíc eur. Obhajoba si myslí, že suma je prehnaná a pacient chce bezdôvodne zbohatnúť. V právnych dokumentoch uvádza: „Žalobca dostal od lekára veľký účet. Požadovať tento poplatok ako materiálnu náhradu za jeho liečbu je neopodstatnené, smeruje k bezdôvodnému obohateniu sa a je neprijateľné.“

Prípad zmarenej operácie stále pokračuje na súde.

Domov
Zdieľať
Diskusia