Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
12. decembra 2023, 13:23
Čas čítania 0:42
Radka Klučárová

Toto je najlepší európsky alkohol: cudzinci vychválili aj slovenskú borovičku. Na ktorom mieste skončila?

GASTRO ALKOHOL SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Medzi top liehoviny sa dostala aj tradičná spišská borovička. Rebríčku však nekompromisne kraľuje whisky.

Populárny gastroportál Taste Atlas zostavil rebríček najobľúbenejších európskych liehovín. Hneď tri prvé miesta obsadili škótske whisky. Medzi top alkoholy sa však dostala aj tradičná slovenská spišská borovička.

Na prvé miesto rebríčka ľudia dostali škótsku whisky z ostrova Islay, za ňou sa umiestnila whisky z okolia rieky Spey v oblasti Moray v severovýchodnom Škótsku a tiež whisky z oblasti Highland. 

Do najpopulárnejšej desiatky sa dostali srbské ovocné destiláty Viljamovka a Dunjevača, francúzske hroznové brandy Armagnac, grécka Tsikoudia, karibský Rhum Agricole, slivovica z Chorvátska a ďalšia škótska whisky – Campbeltown. 

Populárna spišská borovička

Ľudia v rebríčku ocenili aj populárnu srbskú rakiju, maďarskú pálinku či poľskú vodku Żubrówka. Na 54. miesto sa dostala spišská borovička. Slovenský destilát s príchuťou borievky Taste Atlas odporúča piť vychladený alebo zmiešaný s tonikom.

„Vyrába sa z borievkových a obilných destilátov a čistenej pramenitej vody z tatranských veľhôr,“ približuje portál tradičnú receptúru z východného Slovenska. Na 58. priečke sa zas umiestnili susední Česi aj so svojím „Tuzemákom“.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Portál Taste Atlas zostavil rebríček podľa hodnotení 2 345 ľudí. Jeho cieľom je propagovať gastronómiu, vzbudzovať hrdosť domácich aj zvedavosť turistov. 

Spišská borovička
Zdroj: @pampeliska311 (Instagram)
Domov
Zdieľať
Diskusia