Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Čítaš poslednú stranu článku:
Zo Slovenska vlakom: toto sú 4 tipy na výlety vlakom do zahraničia z Bratislavy či Košíc
Z hlavného mesta sa dostaneš jednoducho aj do Nemecka. V ponuke sú napríklad mestá Frankfurt alebo Berlín, do ktorého sa dostaneš priamo, bez prestupu.
Z hlavného mesta sa dostaneš jednoducho aj do Nemecka. V ponuke sú napríklad mestá Frankfurt alebo Berlín, do ktorého sa dostaneš priamo, bez prestupu. Zdroj: Unsplash/Matthias Münning

Bratislava – Berlín alebo Bratislava – Viedeň – Frankfurt 

Dátum: 19. 10. 2023 

Cena lístka z Bratislavy do Viedne: 9,50 €

Cena lístka z Viedne do Frankfurtu: 45,20 € v závislosti od triedy 

Do Nemecka sa z Bratislavy môžeš dostať jednoducho. Napríklad do hlavného mesta Berlína premáva pravidelne nočný vlak EuroNight, ktorý štartuje z Budapešti. Na Slovensku stojí na troch zastávkach, pričom celá cesta z hlavného mesta až na konečnú trvá 11 hodín a 49 minút. Z Bratislavy môžeš v uvedený dátum nastúpiť na vlak o 20.06 h, dobre si pospať na sedadle alebo v ležadlovom vozni a ráno o 9.55 h vystúpiť v Berlíne. Ak ťa však nemecké hlavné mesto neláka, pomerne jednoducho sa dostaneš aj do populárneho Frankfurtu. Prestúpiť však opäť musíš vo Viedni.

Odporúčané
22-ročná Zuzana študuje v Monaku: Školné stojí 13-tisíc ročne, ulice sú plné celebrít a drahých áut (Rozhovor) 22-ročná Zuzana študuje v Monaku: Školné stojí 13-tisíc ročne, ulice sú plné celebrít a drahých áut (Rozhovor) 9. mája 2024, 9:30

Cesta ti nezaberie veľa času. Ak nasadneš o 13.15 h na vlak v Petržalke, o hodinu si v prestupnej stanici. Odtiaľ takmer o hodinu, presne o 15.13 h, odchádza ICE vlak do Frankfurtu. Cesta trvá približne šesť a pol hodiny a rozhodnúť sa môžeš medzi druhou triedou s free WiFi zásuvkami na nabíjanie elektroniky a možnosťou jedla a prvou triedou, ktorá ponúka k vyššie spomenutým benefitom ešte aj viac miesta na nohy. Priplatiť si však za ňu musíš 36 eur. 

💡 Vedel si, že...?
Ak chceš rýchlo vyhľadať vlakové spojenia v rámci Európy, môžeš navštíviť weby omio.com alebo thetrainline.com. Fungujú podobne ako portály pelikan.sk alebo kiwi.com, kde ľudia často vyhľadávajú letecké spoje. Jednoducho do jedného okienka zadáš destináciu, z ktorej by si chcel vyraziť, následne napíšeš do druhého okienka svoj vytúžený cieľ, vyberieš si vyhovujúci dátum a počet osôb a voilá! 
Do Ostravy sa dostaneš priamym spojom luxusným vlakom z metropoly východného Slovenska.
Do Ostravy sa dostaneš priamym spojom luxusným vlakom z metropoly východného Slovenska. Zdroj: TripAdvisor

Košice – Ostrava 

Dátum: 13. 10. 2023

Cena lístka: 27,50 €

Možno sa ti po predchádzajúcich táto destinácia bude zdať menej lákavá, no tretie najväčšie mesto Českej republiky, ktoré sa nachádza pri hraniciach s Poľskom, ponúka turistom množstvo atrakcií a zaujímavých miest na návštevu. Spoločnosť Leo Express, ktorej väčšina vlakových spojov sa nachádza na východnom Slovensku, sprostredkúva priame vlakové spojenie medzi Ostravou a metropolou východu, Košicami. Ráno si síce musíš privstať, keďže vlak odchádza o 4.50 h, no o šesť hodín sa už prechádzaš po historickom námestí Ostravy a máš pred sebou plnohodnotný, celý deň na objavovanie.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Okrem toho bude pre teba zrejme zážitkom samotná cesta s Leo Expressom. Luxusné vlaky tejto spoločnosti ti ponúknu občerstvenie, ktoré je v cene lístka a nemusíš si zaň priplácať. Donesie ti ho samotný stevard a hádaj čo, ponúkne ti zadarmo aj kávu. Komfort ti zabezpečí extra miesto na nohy, a ak ti bude prekážať hlučný spolusediaci, môžeš odísť do tichej zóny. Počas celej cesty máš k dispozícii elektrické zásuvky a pripojenie na WiFi. 

💡 Vedel si, že...?
To, či mešká tvoj vlak, si môžeš pozrieť napríklad aj na webovej stránke meskanievlakov.info. Okrem prehľadnej tabuľky, v ktorej sa pravidelne aktualizujú informácie o meškaní, nájdeš na stránke aj mapu s vyznačenou aktuálnou polohou vlakov. Na webe ťa upozornia aj na nadchádzajúce nezvyčajné situácie a výluky. 
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Späť
Zdieľať
Diskusia