Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. septembra 2023, 12:00
Čas čítania 2:21
Tímea Krauszová

Toto je (doposiaľ) 5 najlepších leskov na pery za rok 2023. Aspoň jeden z nich musíš mať v kabelke

Toto je (doposiaľ) 5 najlepších leskov na pery za rok 2023. Aspoň jeden z nich musíš mať v kabelke
Zdroj: Bobbi Brown
MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU MAKE-UP TRENDY
Uložiť Uložené

Leto sa pomaly končí, ale to neznamená, že musíš vymeniť lesky za matné rúže. S týmito farbami a produktmi bude aj tvoj jesenný outfit dokonalý. Ako bonus získaš hebké pery.

Niektoré z nich sú (právom) virálne, iné sú skryté poklady, ktoré sme vyskúšali a zamilovali si ich. Ak aj ty miluješ lesky na pery, možno až viac ako rúže, a hľadáš ten jeden vyvolený na nadchádzajúcu sezónu, máme pre teba skvelú správu. Našli sme ich. Toto sú kvalitné, pohodlné dlhotrvajúce lesky na pery, dostupné v nádherných farbách, ktoré pristanú prakticky každému. Stačí si len vybrať.

Potrebuješ ďalšie odporúčania na dobré produkty, chceš sa vyznať v kozmetických procedúrach alebo iba hľadáš inšpiráciu na skincare rutinu či mejkap? Klikni sem a prečítaj si viac našich odporúčaní aj reportáží.

NYX Fat Oil Lip Drip

Pri prvom produkte trošku podvádzame, pretože oficiálne ide o olej na pery. Ale: nie je mastný, nie je lepkavý, má intenzívny a dlhotrvajúci lesk a navyše aj dostatočne intenzívnu farbu. Značka NYX vytvorila jeden z najvirálnejších produktov na pery v roku 2023 (má už takmer 300 miliónov videní na Tiktoku). Pritom z tohto produktu idú silne nostalgické vibes, pripomína lesky, ktoré nosili celebrity začiatkom tohto storočia – no len v tom najlepšom.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Má sladkastú, no takmer nebadateľnú vôňu a široký výber farieb, na prichádzajúce jesenné mesiace ti však odporúčame odtieň Status Update. Pre viac nude efekt môžeš siahnuť aj po broskyňovom Follow Back. Farba vydrží dlho, zvláčňujúci efekt ešte dlhšie.

Olej na pery s pohodlným nosením, nelepivou textúrou a vysokým leskom kúpiš za 9 €.
Olej na pery s pohodlným nosením, nelepivou textúrou a vysokým leskom kúpiš za 9 €. Zdroj: NYX Professional

Maybelline Lip Lifter Gloss

Tento lesk už poznáš zo sociálnych sietí. Niektorí ho označujú za dupe pre Fenty lesky, iní jednoducho vyzdvihujú to, že perám naozaj dodáva extrémny lesk. Na výber máš zo širokého portfólia farieb a ide o veľmi príjemný, cenovo dostupný produkt.

Vytvára efekt plných pier, vyhladzuje povrch pier (nikto nespozná, že ti ich prvý jesenný vietor ošúchal) a dodáva pocit hydratovaných pier. Ľahko sa nanáša, a ak chvíľku vydržíš, lepkavý pocit raz-dva pominie. Farba sa dá vrstviť, takže ho ľahko využiješ na denné líčenie aj večerný look. Najnovšie farebné prírastky z ich candy dropu majú sladké ružové odtiene, odporúčame siahnuť po odtieni Bubblegum pre peknú, nežnú ružovú, ktorá sa hodí takmer ku každému odtieňu pleti.

Lesk so zväčšujúcim efektom v odtieni Bubblegum kúpiš za 7,95 €.
Lesk so zväčšujúcim efektom v odtieni Bubblegum kúpiš za 7,95 €. Zdroj: Maybelline

Bobbi Brown Crushed Oil-Infused Gloss 

Trošku luxusnejšia voľba je tento nádherne krémový lesk od Bobbi Brown. Obsahuje niekoľko výživných olejov (marhuľový, olivový či avokádový), hydratuje a zmäkčuje pery. Ľahko sa nanáša a pohodlne sa nosí. Na to, že ide „len“ o lesk na pery, má pomerne intenzívnu farbu a dobrú výdrž. Pokiaľ si vyslovene neutrieš pery, tak vydrží aj celý deň.

Odporúčané
Podpätky, legíny či tangáče. Toto sú ikony ženského šatníka, ktoré pôvodne vznikli pre mužov Podpätky, legíny či tangáče. Toto sú ikony ženského šatníka, ktoré pôvodne vznikli pre mužov 9. apríla 2024, 14:30

Dostupný je v deviatich odtieňoch, na jeseň radíme zvoliť tmavú vínovú farbu s názvom After Party. Počas dňa si daj jemnejšiu vrstvu a na popracovné rande pridaj trošku farby. Uvidíš, všetci sa ťa budú pýtať, čo máš na perách.

Ultra jemný hydratačný nelepivý lesk v odtieni After Party. Kúpiš za 30,50 €.
Ultra jemný hydratačný nelepivý lesk v odtieni After Party. Kúpiš za 30,50 €. Zdroj: Bobbi Brown

Essence What The Fake! EXTREME Plumping Lip Filler

Je to jemný červenkavý lesk a obsahuje 0,3 % extraktu z čili papričiek. Budeš cítiť mravčenie na perách? Trochu. Užiješ si výsledok? Áno. Postará sa o optické zväčšenie pier a vyplnenie jemných liniek, má pridaný vitamín E a kyselinu hyalurónovú na hydratáciu.

Farebne síce neohúri tak ako ostatné na tomto zozname, no prekvapí zväčšujúcim efektom. Ak preferuješ jemnejšie nalíčené pery, tak za túto cenu nemáš nad čím dvakrát premýšľať.

Kúpiš v drogérii za 3,65 €.
Kúpiš v drogérii za 3,65 €. Zdroj: Essence

Fenty Beauty Gloss Bomb

Rihannina značka nepotrebuje extra predstavovanie a tento lesk na pery už vôbec nie. Predovšetkým univerzálny odtieň Fenty Glow je niečo, čo sa ti zíde na každú príležitosť. Je krásny sám osebe, dobre doplní zemité nude odtiene a vďaka zloženiu aj vyživuje a dlho vydrží.

Odporúčané
Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) 8. apríla 2024, 14:30

Ak chceš niečo odvážnejšie, vyskúšaj odtieň Hot Chocolit. S hnedou linkou budeš it girl 90. rokov a to je práve v kurze. Nadčasová kombinácia, vysoký lesk a jemná vanilková vôňa? Ani s tým nejdeme čakať do jesene, nosíme ho denne.

Gloss Bomb Universal Lip Luminizer v odtieni Hot Chocolit kúpiš za 26 €.
Gloss Bomb Universal Lip Luminizer v odtieni Hot Chocolit kúpiš za 26 €. Zdroj: Fenty Beauty by Rihanna
Domov
Zdieľať
Diskusia