Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2023, 11:00
Čas čítania 2:23
Tímea Krauszová

5 najlepších lubrikantov a masážnych olejov na sex: Kedy si radšej kúpiť silikónový a aký je medzi nimi rozdiel?

5 najlepších lubrikantov a masážnych olejov na sex: Kedy si radšej kúpiť silikónový a aký je medzi nimi rozdiel?
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů
ZAUJÍMAVOSTI AKO MAŤ EŠTE LEPŠÍ SEX SEXUALITA
Uložiť Uložené

Kto nemaže, ten... veď vieš. Nasucho veľa rozkoše narobíš, a to ani v prípade (erotickej) masáže, ani v prípade sexu. Spísali sme preto lubrikanty, masážne oleje či dokonca masážne sviečky (!), s ktorými budeš mať ešte lepší sex.

Voda alebo sliny fakt nie sú vhodný lubrikant. Lekárky upozorňujú, že to môže viesť k vysušenej, podráždenej sliznici, ktorá si už samotný sex fakt nevychutná. Vieš však, s čím si sex ľudia vychutnajú? S kvalitnými lubrikantmi.

Nevymysleli sme si to. Podľa tejto štúdie z roku 2013 vo viac ako 90 % prípadov vedú lubrikanty k pohodlnejšiemu, príjemnejšiemu a lepšiemu sexu. Pozitívne ho hodnotili ženy dokonca aj pri masturbácii, ktorej kvalitu takisto posunul vyššie. Preto ti prinášame zoznam najlepších lubrikantov alebo masážnych olejov, ktoré sú bezpečné a zároveň sa veľmi príjemne používajú. 

Odporúčané
Vlhkosť vagíny sa počas života mení, veľkosť trvalo nezmení ani množstvo partnerov či pôrod. Vyvraciame mýty o ženskom tele Vlhkosť vagíny sa počas života mení, veľkosť trvalo nezmení ani množstvo partnerov či pôrod. Vyvraciame mýty o ženskom tele 20. februára 2022, 14:30

Dame

Inovatívnu sex-wellness značku Dame založili v roku 2014 sexuologička Alexandra Fine a inžinierka Janet Lieberman z MIT univerzity. Pracujú s expertmi na intímne zdravie a vzťahy a navrhujú produkty šité na mieru predovšetkým ženám. Ich Dame Sex Oil je veľmi hydratačný hybridný gél, ktorý je bezpečný na vnútorné použitie: môžeš ho dokonca aj zlízať.

Vonia ako kardamóm a santalové drevo a kĺže jedna radosť... Obsahuje prevažne prírodné zložky a hodí sa skôr na masturbáciu alebo „prácu“ s vagínou – vyschne rýchlejšie, než by sa pri análnom sexe hodilo. Cena: 25 €. Kúpiš TU.

dame sex oil
Zdroj: Dame Products
Pozor: Pri silikónových sexuálnych pomôckach sa nesmú používať silikónové alebo olejové lubrikanty, pretože môžu pomôcky poškodiť. Použi preto lubrikanty na báze vody.

Nudco

Za nenápadným lubrikantom, ktorý vyzerá skôr len ako nevinný dezinfekčný gél, stojí európska firma Nudco. Tá sa špecializuje na vegánske a prírodné produkty na intímnu starostlivosť pre ženy. Organický lubrikant obsahuje prírodné výťažky, je hydratujúci a na báze vody.

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Nemá žiadnu vôňu ani chuť, skvele kĺže (ale nelepí) a ľahko sa dá zmyť teplou vodou. Predáva sa v nenápadnej sklenenej nádobe s pumpičkou, dávkuje sa pohodlne a rýchlo a neudiera do očí. Cena: 20,90 €. Kúpiš TU.

nudco lubrikant
Zdroj: Nudco.com
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia