Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. júla 2023, 18:03
Čas čítania 2:14
Dominik Vetrák

ZOZNAM: Toto sú filmy a seriály, ktorých natáčanie prerušil aktuálny štrajk

ZOZNAM: Toto sú filmy a seriály, ktorých natáčanie prerušil aktuálny štrajk
Zdroj: HBO/Marvel Studios/Apple TV+
FILMY A SERIÁLY HOLLYWOODSKY ŠTRAJK HERCOV
Uložiť Uložené

Hollywood sa zastavil. Čo to znamená pre divákov a ktoré seriály a filmy sa oneskoria?

Aktuálne v Hollywoode štrajkujú herci a scenáristi. Ide on najväčší protest od roku 1960. Aký to bude mať reálny vplyv na Hollywood, ešte nie je známe, no isté je minimálne to, že premiéry očakávaných seriálov a filmov sa oneskoria o mesiace a v niektorých prípadoch možno aj o pol roka či rok.

Odporúčané
Najväčšia hollywoodska kríza za 60 rokov: herci a scenáristi štrajkujú. Končí sa nakrúcanie väčšiny amerických filmov a seriálov Najväčšia hollywoodska kríza za 60 rokov: herci a scenáristi štrajkujú. Končí sa nakrúcanie väčšiny amerických filmov a seriálov 13. júla 2023, 18:06

Ak sa herci a scenáristi nedohodnú s producentmi a so zástupcami hollywoodskych štúdií, je možné, že napríklad budúci rok bude v kinách veľmi pusto, keďže štúdiá nemusia stihnúť nakrútiť nové filmy, ak bude štrajk trvať niekoľko mesiacov. 

Všetky populárne seriály a filmy, ktoré aktuálne prerušili nakrúcanie pre štrajk hercov (zoznam sa bude postupne rozrastať):

Wolverine, Deadpool
Zdroj: Marvel Studios

Venom 3

Deadpool 3

Gladiátor 2

Sandman (2. séria fantasy seriálu od Netflixu)

Juror #2 (údajne posledný film Clinta Eastwooda)

Lilo a Stitch (hraný remake animáka od Disney)

Minecraft (hraný film na motívy slávnej hry. V hlavnej role sa predstaví Jason Momoa)

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two

Beetlejuice 2

Mortal Kombat 2

Penguin (seriál zo sveta The Batman)

Oveľa viac seriálov a filmov skončilo prípravy už od začiatku štrajku scenáristov. Nerobí sa v podstate na žiadnych ďalších projektoch, keďže nemajú hotové scenáre. Medzi nimi sú:

The Last of Us
Zdroj: HBO Max

2. séria The Last of Us

4. séria The Mandalorian

Blade (komiksovka od Marvelu)

Andor (2. séria Star Wars seriálu od Disney)

Big Mouth (finálne série animovaného seriálu od Netflixu)

Cobra Kai (finálna séria od Netflixu)

Stranger Things

Yellowjackets

1923 (2. séria westernového seriálu s Harrisonom Fordom)

Blade Runner 2099 (nový seriál od Amazon Prime Video)

Daredevil: Born Again od Disney+

4. séria Emily in Paris

4. séria The Boys

4. séria The Evil

3. séria Good Omens

3. séria The Hacks

Spin-off seriály pre Game of Thrones

2. séria Severance

Posledná séria Handmaid’s Tale

House of the Dragon a Rings of Power sú v podstate jediné veľké seriály, ktoré môžu pokračovať v nakrúcaní a dokončovaní nových sérií. Ak očakávaš nejaký seriál alebo film, bude jeho premiéra pravdepodobne meškať. Štúdiá s najväčšou pravdepodobnosťou odložia aj vzdialené projekty, ktorých nakrúcanie sa nemalo začať skôr ako o niekoľko mesiacov.

Odporúčané
Skončil sa najdlhší štrajk hollywoodskej histórie. Herci porazili štúdiá a získali lepšie platy a podmienky Skončil sa najdlhší štrajk hollywoodskej histórie. Herci porazili štúdiá a získali lepšie platy a podmienky 12. novembra 2023, 17:54

Tridsaťdeväť nezávislých filmov, ktoré nefinancujú štúdiá, dostalo výnimku a herci ich môžu nakrúcať aj naďalej aj napriek tomu, že sú pod štrajkujúcimi odbormi SAG-AFTRA. Je medzi nimi viacero očakávaných projektov a dva z nich aj z produkcie štúdia A24 (The Whale, Everything, Everywhere, All at Once...). Hrajú v nich hollywoodski herci ako Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Jenna Ortega, Anne Hathaway a ďalší.

Herec Mark Ruffalo sa na Twitteri zamýšľal, či práve to nie je cesta, ako pokračovať. Vytvoriť pre štúdiá konkurenciu tak, že herci budú vytvárať nezávislé filmy mimo hollywoodskych štúdií.

Scenárista a režisér Boots Riley (I am a Virgo, Sorry to Bother You) má však na to odpoveď. Štúdiá môžu zmeniť biznismodel a kupovať filmy z nezávislej produkcie. Tie budú mať čoraz väčšie rozpočty od investorov, ktorí si budú istí, že sa im investície vrátia, keďže ich filmy s najväčšou pravdepodobnosťou kúpia veľké štúdiá.

Tie totiž dlho bez obsahu nevydržia, obzvlášť streamingové platformy a televízne stanice. V konečnom dôsledku by tak hromadný presun hercov do nezávislej sféry štrajku ublížil. Nehovoriac o tom, že by hviezdy zobrali prácu menším hercom, ktorí sa špecializujú najmä na indie filmy.

Domov
Zdieľať
Diskusia