Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. júla 2023, 11:00
Čas čítania 2:22
Tímea Krauszová

BEAUTY DROP: Kozmetické novinky z júna, z ktorých nám odpálilo dekel. Máme pre teba brutálne pílingy aj pivný dezodorant

MÓDA KOZMETICKÉ NOVINKY KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU KRÁSA
Uložiť Uložené

Jún 2023 bol hojný na kozmetické novinky. Tu sú tie, ktoré nás zaujali najviac.

Náš pravidelný Beauty Drop je späť s júnovými kozmetickými novinkami. Značky sa pred prázdninami hecli a predstavili množstvo noviniek. Vyberáme len tie najlepšie z nich a udržiavame ti prehľad, aby ti stačilo nakúpiť si to, čo sa ti naozaj zíde. Zvyšné peniaze prihoď k dovolenkovému budgetu – inšpiráciu na výborné výlety nájdeš tu.

biznise s krásou píšeme nezávisle a kriticky. Ak chceš našu tvorbu podporiť, pridaj sa do klubu Refresher+.

1. Šťavnatý píling, ktorý treba okamžite vyskúšať

Espéefko, samoopaľovacie krémy, soľ (či chlór) a neustále holenie. Letná zábava sa na pokožke tela podpíše a príjemný, neagresívny píling sa tak hodí do každej kúpeľne. Nemusíš už hľadať, Rihanna nám jedným pohľadom predala tento nový telový píling od Fenty Skin.

Princezná z Barbadosu doň pridala barbadoské čerešne, ovocné enzýmy, jemne zomletý cukor a AHA kyseliny. Pre hladkú a žiarivú pokožku bez nedokonalostí a aromatický zážitok ako z kúpeľov.

V rovnakej línii vyšiel aj píling na tvár.

Cena: 43 €

CHERRY DUB TRIPLE ACTION AHA BODY SCRUB.
CHERRY DUB TRIPLE ACTION AHA BODY SCRUB. Zdroj: Fenty Skin

2. Kombo leta: pivný dezodorant

Milovníci piva neodolajú tejto novinke. Čerstvo orosený pohár to síce nie je, ale je to dezodorant v elegantnom balení od značky Fussy. Letná limitka vznikla v spolupráci so škótskym pivovarom BrewDog. Inšpirovaná IPA, vonia po chmele, ananáse a grepe.

Fussy vyrába vegánske a udržateľné prírodné dezodoranty, ktoré sa dajú dopĺňať. Kúpiš si jeden obal, potom už len dokupuješ náplň. 

Cena: v prepočte okolo 17 €

Beer-odorant Fussy.
Beer-odorant Fussy. Zdroj: Fussy

3. Mokrý púder pre ľahký bronz

Drogéria Douglas predstavila letné novinky svojej in-house značky Douglas Collection. Kraľuje im hlavne ľahká dekoratívka s jemným krytím (mejkap, zmatňujúci púder a krásne lícenky), nás však najviac zaujal jej nový sypký bronzer.

Odporúčané
Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) Lekárka z celebritnej estetickej kliniky: Kedysi ženy prichádzali s fotkami Kim Kardashian, dnes s Bellou Hadid (Rozhovor) 19. apríla 2024, 9:30

Obsahuje 55 % vody (áno, voda v púdri!), má mierne chladivý efekt a hlavne vyzerá veľmi prirodzene. Je ideálny na dovolenky, kde si chceš dopriať trošku farby, ale nechceš hrubú vrstvu. „Mokrý púder“ nie je novinkou, v ponuke ho má už roky Laura Mercier a aj transparentný od značky Douglas sa na trhu už pár rokov drží. Toto je však farebná alternatíva jej produktu Skin Augmenting Hydra Powder.

Cena: 23,90 €

Douglas Collection Skin Augmenting Bronzing Hydra Powder Loose.
Douglas Collection Skin Augmenting Bronzing Hydra Powder Loose. Zdroj: Douglas


4. Slovenský rebrand, z ktorého aj celebrity padli na zadok

Radikálnou zmenou imidžu prešla slovenská značka Envy Therapy. Zahodili pastelové farby a predstavili výrazné a moderné obaly. Za novým dizajnom stoja české vizuálne umelkyne Daniela a Linda Dostálkové. Päť farieb (národnú trikolóru dopĺňa čierna a sivá) predstavuje jednotlivé ucelené línie pre rôzne potreby pleti a zároveň zrkadlí vizionársky prístup zakladateľky Natálie Selvekovej.

Hliník a plast nahradilo sklo a značka má dlhodobý cieľ stávať sa udržateľnejšou. Časť produktov bude dostupná aj ako náplň, obal sa dá opätovne použiť. Nie je to však falošný refill ako pri niektorých celebritných značkách, tu naozaj môžeš produkt rovno vyliať z vrecúška do sklenenej fľaštičky. Envy Therapy je zároveň prvá slovensko-česká kozmetická značka, ktorá je v portfóliu drogérie Douglas.

Cena: od 34 €

envy therapy
Zdroj: Envy Therapy via Douglas

5. Rozžiarujúca maska, ktorá maká, kým ty spíš

Instagramom milovaná značka Allies of Skin je známa tým, že ponúka aktívami presýtené produkty, ktoré zvládajú multitasking. Na európsky trh konečne prichádza aj jej retinolovo-kyselinová nočná maska.

Odporúčané
Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? Napichať pery si môžeš dať už aj v kozmetickom salóne. Na aké riziká treba myslieť? 5. apríla 2024, 9:30

Obsahuje 7 % kyselinového komplexu (kyseliny glykolová, mliečna a salicylová), 1 % retinolový komplex, 7 rozžiarujúcich a 5 antioxidačných látok v gélovej forme s kyselinou hyalurónovou. Intenzívne hydratuje, zároveň exfoliuje, rozžiaruje a obnovuje pokožku. Ide o doplnok k bežnej rutine, výrobca odporúča použiť ho maximálne trikrát za týždeň, vždy len v noci namiesto krému alebo po kréme.

Cena: 109 €

MULTI ACIDS & RETINOID BRIGHTENING SLEEPING FACIAL.
MULTI ACIDS & RETINOID BRIGHTENING SLEEPING FACIAL. Zdroj: Allies of Skin
BONUS: Česká Organická apotéka (kedysi známa ako Havlíkova apotéka) na pražskom letisku predáva cestovné balenie svojich bestsellerov. Zabalené sú v krásnej ručnej šitej taštičke z dielne Sadalsuud House. Zoženieš exkluzívne na termináli 2 v obchode Future is loca.
Domov
Zdieľať
Diskusia