Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2023, 9:19
Čas čítania 0:36
Martin Adam Pavlík

The Super Mario Bros. zarobil ako prvý film tohto roka miliardu dolárov. Ide o najžiadanejšiu adaptáciu videohry vôbec

The Super Mario Bros. zarobil ako prvý film tohto roka miliardu dolárov. Ide o najžiadanejšiu adaptáciu videohry vôbec
Zdroj: Nintendo/Illumination Entertainment
FILMY A SERIÁLY SUPER MARIO THE SUPER MARIO BROS.
Uložiť Uložené

Filmová adaptácia populárnej videohry pritom mala premiéru len pred necelým mesiacom.

Animovaný dobrodružný film The Super Mario Bros. Movie je prvým trhákom v roku 2023, ktorý zarobil miliardu amerických dolárov, informuje Variety

Vzhľadom na tržby ide o najzárobkovejší film tohto roku a vôbec najnavštevovanejší film založený na videohre. V Severnej Amerike filmový Super Mario zarobil celkovo 490 miliónov dolárov, ďalších 532 miliónov predstavujú medzinárodné tržby. 

Miliardovú hranicu sa podarilo od pandémie prekonať v kinách len snímkam Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion a Avatar: Cesta vody.

Príbeh Maria sa začal písať v roku 1981, keď sa Nintendo podujalo oživiť stagnujúci segment herných automatov. Ikonická figúrka sa najskôr objavila v dvojrozmernej arkádovke Donkey Kong.

Postavička, ktorá sa štverala za uväznenou princeznou, zatiaľ čo po nej hádzal Donkey Kong sudy, sa v prvej hre volala Jumpman. Meno Mario prišlo na scénu až v pokračovaní s prívlastkom Junior. Prvá filmová adaptácia videohry vznikla ešte v roku 1993, znenávideli ju však kritici aj diváci. 

Super Mario
Zdroj: Nintendo/Illumination Entertainment
Domov
Zdieľať
Diskusia