Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
30. marca 2023, 12:50
Čas čítania 0:54

FOTO: Šikovní Slováci predstavili novú unikátnu kapsulu na bývanie. Vďaka záujmu zákazníkov vedeli, čo treba vylepšiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V novej vylepšenej verzii využili zakladatelia firmy spätnú väzbu od zákazníkov.

Slovenská spoločnosť navrhujúca a vyrábajúca energeticky sebestačné mikrodomy Ecocapsule predstavila vo štvrtok 30. marca novú vylepšenú generáciu s názvom Ecocapsule NextGen. Vďaka záujmu a pozitívnej spätnej väzbe zákazníkov pridali do jednotiek väčší úložný priestor, zjednodušili servis a zvýšili ich energetickú nezávislosť.

„Sme nadšení, že Ecocapsule zaujala množstvo zákazníkov a vďaka ich spätnej väzbe máme možnosť pracovať na vylepšenej generácii a držať tak krok pred konkurenciou. Najmarkantnejšou zmenou v dizajne produktu bude osadenie veľkého panoramatického okna, vďaka čomu bude človek ešte bližšie k prírode,“ predstavuje novú verziu spoluzakladateľ Ecocapsule a architekt Tomáš Žáček.

Firma momentálne zbiera peniaze v novom investičnom kole. Jej cieľom je od investorov vyzbierať celkovo 2 milióny eur, zatiaľ už má potvrdenú čiastku viac ako 1,2 milióna eur. Investovať môže bežná verejnosť, minimálna výška investície do projektu ekologickej kapsuly začína na piatich tisícoch.

Zakladatelia Soňa Pohlová a Tomáš Žáček.
Zakladatelia Soňa Pohlová a Tomáš Žáček. Zdroj: ECOCAPSULE

Ekologické vylepšenia a vychytávky

Jednotky po novom obsahujú väčší počet solárnych panelov, čo bude viesť k ešte efektívnejšej energetickej samostatnosti. „Nová generácia Ecocapsule bude tiež disponovať zväčšeným úložným priestorom pre používateľov o minimálne päťsto litrov. Samotná dĺžka produktu sa zväčší o pol metra bez zníženia možnosti jeho mobility. Vďaka vyňatiu vodného systému a  batérie z podlahy sa zvýši podchodná výška, takže aj v najnižších bodoch zakrivenia bude používateľsky pohodlnejšia,“ dodáva Žáček.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Zmeny v konštrukcii vylepšených modelov zvýšia aj maximálnu kapacitu výroby. Namiesto dvoch kusov mesačne môžu šikovní Slováci vyrobiť až osem jednotiek.

Ilustračné zábery nového modelu ECOCAPSULE.Ilustračné zábery nového modelu ECOCAPSULE.Ilustračné zábery nového modelu ECOCAPSULE.Ilustračné zábery nového modelu ECOCAPSULE.
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia