Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
21. marca 2023, 8:19
Čas čítania 0:58

Ďalší posun v prípade z Petržalky: 5-hodinové hľadanie bytu preverí kontrola

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pochybila polícia v tragickom prípade z Bratislavy?

Tragický prípad úmrtí v Petržalke bude prešetrovať odbor kontroly Prezídia Policajného zboru, informuje TA3. Sporným v prípade je fakt, že sa polícia do bytu s dobodaným dieťaťom dostala až po páde druhej osoby – jeho matky, ktorému predchádzal pád muža – jej brata.

Odborníčka na trestné právo a rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská pre televíziu povedala, že zo zákona môže policajt otvoriť byt vtedy, keď hrozí obyvateľom nebezpečenstvo a týmto úkonom by mohol ochrániť život a zdravie osôb.

20. marca 2023, 13:22 Čas čítania 1:18 Polícia o tragédii v Petržalke: Prečo našli byt s dobodaným dieťaťom až po páde ženy? Polícia o tragédii v Petržalke: Prečo našli byt s dobodaným dieťaťom až po páde ženy?

Policajti túto zákonnú možnosť využili až pri páde druhej osoby. „Až po druhej udalosti – pádu osoby ženského pohlavia sa podarilo polícii identifikovať totožnosť ženy a následne lokalizovať konkrétny byt. Následne po splnení zákonných dôvodov – tzn. byt nikto neotváral, nepodarilo sa nadviazať kontakt s nikým v byte a vzniklo dôvodné podozrenie, že sa v ňom môže nachádzať ďalšia osoba, policajti využili svoje zákonné oprávnenia a do bytu vošli,“ vysvetlila polícia.

V byte následne našli dobodané dieťa. Aktuálne sa predpokladá, že brat zaútočil nožom na svoju sestru a jej dieťa, pričom krátko nato vyskočil z okna. Keď sa jeho sestra prebrala z bezvedomia a videla svoje mŕtve dieťa, podobne ako brat vyskočila z okna.

DÔLEŽITÉ: Pokiaľ mávaš samovražedné myšlienky alebo sa ti s týmto problémom niekto z tvojho okolia zveril, nasmeruj ho na anonymnú a bezplatnú Krízovú linku pomoci na čísle 0800 500 333 alebo Linku dôvery Nezábudka na čísle 0800 800 566. Ak máš menej ako 18 rokov, volaj na Linku detskej istoty na číslo 116 111.
Domov
Zdieľať
Diskusia