Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
20. marca 2023, 13:22
Čas čítania 1:18

Polícia o tragédii v Petržalke: Prečo našli byt s dobodaným dieťaťom až po páde ženy?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Petržalke na Vyšehradskej ulici v Bratislave v nedeľu za záhadných okolností zomreli dvaja dospelí ľudia a jedno dieťa.

Polícia na Facebooku vysvetľuje, čo robila bezprostredne po včerajších tragických udalostiach na Vyšehradskej ulici v Bratislave.


Zo strany vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave už bolo začaté trestné stíhanie pre tri skutky.


V byte polícia našla aj bezvládne telo len 9-ročného chlapca. V tomto prípade vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Policajti vysvetľujú, ako postupovali bezprostredne po udalostiach

„Ihneď po prijatí prvotného oznámenia o páde muža z jedného z bytov policajti na mieste začali vykonávať potrebné úkony s cieľom objasnenia okolností tejto udalosti. Policajti pristúpili k tejto situácii zodpovedne a na mieste vykonali bezodkladne po príchode prvotné úkony,“ vysvetľujú policajti. 


V čase príchodu policajnej hliadky na miesto činu sa zranený muž nachádzal vo vozidle rýchlej lekárskej pomoci. Zraneniam podľahol pri prevoze do nemocnice.


„V zmysle prijatého oznámenia však nebolo jednoznačne zrejmé, z ktorého bytu 7-poschodového obytného domu k pádu muža došlo, rovnako tento muž pri sebe nemal žiadny doklad totožnosti a zároveň nikto z obyvateľov obytného domu muža nespoznal,“ tvrdia policajti.


Policajti sa pokúšali skontaktovať s obyvateľmi bytov uvedeného domu. Viacerí obyvatelia neboli doma. „V rámci preverovania okolností udalosti na mieste činu policajti získali od obyvateľov domu informácie, ktorých hodnovernosť bolo potrebné verifikovať, avšak vzhľadom na neprítomnosť viacerých obyvateľov bytového domu bolo preverovanie časovo náročnejšie. Pri viacerých bytoch nikto nereagoval na opakované pokusy o skontaktovanie,“ približuje polícia. 


Polícia vtedy nemala oprávnenie na vstup do niektorého z bytov, pretože na to neexistoval zákonný dôvod. Policajti zároveň potvrdili, že pri vyšetrovaní využili aj služobný dron. 

Byt lokalizovali až po páde ženy

„Až po druhej udalosti – pádu osoby ženského pohlavia sa podarilo polícii identifikovať totožnosť ženy a následne lokalizovať konkrétny byt. Následne po splnení zákonných dôvodov – tzn. byt nikto neotváral, nepodarilo sa nadviazať kontakt s nikým v byte a vzniklo dôvodné podozrenie, že sa v ňom môže nachádzať ďalšia osoba, policajti využili svoje zákonné oprávnenia a do bytu vošli,“ približujú postupnosť vyšetrovania. 


Aj naďalej pokračuje intenzívne vyšetrovanie. Bližšie informácie polícia nateraz neposkytla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia