Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. marca 2023, 8:42
Čas čítania 0:32

Východniari sa dočkajú vytúženej rýchlostnej cesty. Najnovšie informácie prezrádzajú, kde a za koľko ju chcú postaviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nová rýchlostná cesta R4 by mala smerovať od Prešova až po poľské hranice.

Na Slovensku budú stavať novú rýchlostnú cestu R4. Smerovať by mala od krajského mesta Prešov až po poľsko-slovenské hranice, informuje portál HN. Celý projekt výstavby by štát mal podľa odhadov stáť približne jednu miliardu eur. Portál upozornil, že tento týždeň vyhlásili v Prešovskom kraji súťaž o projektanta, ktorý zhotoví dokumentáciu. 

Momentálne však musia diaľničiari zdokumentovať územné rozhodnutia, pričom v ňom potrebujú dorobiť jednokilometrový úsek medzi hranicami a plánovanou križovatkou Vyšný Komárnik v okrese Svidník.

Podľa odhadov by nová rýchlostná cesta prechádzala okolo Prešova cez obce Kapušany, Giraltovce, Rakovčík, Svidník až po Vyšný Komárnik pri hraniciach. Celý rýchlostný úsek by tak mohol mať viac ako 70 kilometrov.

Výstavbou takejto cesty sa výrazne uľahčia životy šoférom a občanom, ktorí sa v tomto regióne často stretávajú s vysokým množstvom kamionistov. Tí vo veľkom využívajú dopravné komunikácie v miestnych obciach.

Názorná ukážka R4.
Názorná ukážka R4. Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia