Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
9. marca 2023, 12:12
Čas čítania 0:33

Na Slovensko prichádza veľká zmena pre všetkých vodičov. Mnohí už nezaparkujú tak, ako boli zvyknutí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zákaz parkovania na chodníkoch bude oficiálne platný od začiatku októbra 2023.

Zákaz parkovania na chodníkoch bude už čoskoro realitou. Novela zákona o cestnej premávke, ktorá vstúpila do platnosti 1. marca 2023, prináša celoplošný zákaz parkovania, informuje portál Topspeed.

Pôvodne mal zákaz parkovania platiť až od roku 2024, Národná rada Slovenskej republiky však schválila pozmeňujúci návrh poslanca Petra Cmoreja zo strany SaS. Ten upravil dátum platnosti zákona z pôvodného neskoršieho termínu na dátum 1. októbra 2023.

Ako môžeš parkovať nateraz?

V prechodnom termíne do 30. septembra môžu vodiči parkovať tak ako predtým. Hlavnou podmienkou je zachovanie voľnej šírky minimálne 1,5 metra. Najvyššia možná hmotnosť vozidla sa však znížila z pôvodných 3,5 tony na 2,8 tony.

Portál Topspeed upozorňuje najmä majiteľov SUV či MPV vozidiel, ktorí by si na túto úpravu v zákone mali dať väčší pozor. Od 1. októbra však dôjde k úplnému zákazu, ktorý eliminuje možnosť parkovania na chodníkoch pre všetkých vodičov.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia