Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
24. februára 2023 o 20:08
Čas čítania 0:39

Prezidentka Čaputová v príhovore odsúdila ruskú agresiu. Slovákom po roku vojny ďakuje za súcit a solidaritu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová zverejnila na sociálnej sieti video, v ktorom sa prihovára všetkým obyvateľom Slovenskej republiky.

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová zverejnila na sociálnej sieti video, v ktorom sa prihovára občanom Slovenskej republiky. V príspevku odsudzuje ruskú agresiu na Ukrajine a ďakuje občanom za súcit a solidaritu, ktorú počas prvého roka vojny ukázali.

„Žiadna zámienka, žiadna výhovorka Kremľa nemôže ospravedlniť utrpenie, ktorému je náš východný sused už rok denne vystavený,“ uviedla prezidentka.

Zuzana Čaputová v príhovore poukázala aj na masové hroby a mučenie, ktoré sú každodennou realitou Ukrajiny. „Vojna zasiahla všetky krajiny,“ dodala.

„Chcem sa poďakovať vám, milí občania, za súcit a solidaritu, ktorú ste vyjadrili tým, ktorí pred vojnou utekajú,“ zdôraznila vo videu.

V príhovore zároveň dodáva, že mier v Európe môžeme dosiahnuť okamžite, ak sa ruská armáda stiahne z Ukrajiny. „Putin však už 365 dní dokazuje, že si želá pravý opak,“ priblížila prezidentka.

„Pravidlá a medzinárodné dohody musia platiť. Nemáme inak žiadnu záruku, že Rusko alebo iné krajiny nezaútočia na slobodu iných krajín,“ priblížila Čaputová.

Na záver prezidentka vyzvala všetkých občanov, aby nepodliehali falošným správam o mobilizácii a nepodľahli strachu.

Domov
Zdieľať
Diskusia