Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. februára 2023 o 16:54
Čas čítania 1:02

VIDEO: „Daj dole tú handru!“ kričali v Nitre na chlapca s ukrajinskou vlajkou počas „pochodu za mier“. Vraj prišiel provokovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protestujúci chlapcovi hovorili, že na pochod prišiel iba provokovať.

Naprieč celým Slovenskom sa v posledných týždňoch konajú „pochody za mier“, na ktorých sa zhromažďujú najmä podporovatelia Ruska. V Nitre sa takýto pochod konal 22. februára. Na internete sa teraz objavilo video, na ktorom mladíka s ukrajinskou vlajkou slovne napádajú účastníci pochodu.

„Ako môžeš povedať, že Rusko robí genocídu? To máš odkiaľ takúto sprostosť?“ pýta sa chlapca jedna zo žien, ktoré sa na pochode zúčastnili. Chlapec sa v dvojminútovom videu snaží ženám vysvetliť, čo sa na Ukrajine deje, no svojimi argumentmi naráža na ich presvedčenie, že Rusko je mierotvorca.

22. februára 2023 o 13:24 Čas čítania 1:08 VIDEO: Udrel študenta s ukrajinskou vlajkou na proteste, teraz sa dostal do problémov. Angličtinára už rieši komora učiteľov VIDEO: Udrel študenta s ukrajinskou vlajkou na proteste, teraz sa dostal do problémov. Angličtinára už rieši komora učiteľov

Ženy chlapca opakovane posielajú preč z pochodu, vypytujú sa ho, či vie, kto oslobodil Slovensko na konci druhej svetovej vojny, a spochybňujú informácie, ktoré im o vojne na Ukrajine hovorí.

Chlapca napokon upozornia, nech ukrajinskú vlajku zloží, pretože provokuje ľudí. „Daj dole tú handru!“ vykrikujú po ňom. Podľa nich na protest prišiel s ukrajinskou vlajkou iba provokovať. „Ty by si mal mať okolo seba slovenskú vlajku, keď tu chceš byť!“ hovoria mu. Do konverzácie sa napokon zapojí starší muž, ktorý reaguje agresívne a chlapcovi sa vyhráža.

Pri „pochode za mier“ v Lučenci udrel učiteľ mladého študenta

Na Slovensku sa už tento rok pri „pochode za mier“ v Lučenci stal podobný incident. Študent medicíny Matúš šiel vyjadriť svoj názor a cez plecia si prehodil vlajku Ukrajiny, ktorej chcel týmto spôsobom vyjadriť podporu.

Drvivá väčšina davu však vo vojne na Ukrajine podporuje Ruskú federáciu, a tak sa stal terčom verbálnych útokov.

Vlajka sa nepozdávala ani stredoškolskému angličtinárovi z Poltára, ktorý mladíka dokonca udrel. Prípad si všimla aj komora učiteľov, ktorá konanie pedagóga jednoznačne odsúdila.

Domov
Zdieľať
Diskusia