Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
22. februára 2023 o 13:24
Čas čítania 1:08

VIDEO: Udrel študenta s ukrajinskou vlajkou na proteste, teraz sa dostal do problémov. Angličtinára už rieši komora učiteľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

20-ročný študent medicíny šiel na pochod v Lučenci podporiť Ukrajinu. Od prítomných schytal urážky, pľuvance aj bitku.

V uplynulých dňoch sa vo viacerých mestách po celom Slovensku uskutočnili „pochody za mier“, na ktorých sa zhromažďovali prevažne podporovatelia Ruska či zachovania neutrality v konflikte na Ukrajine.

Internetom sa vzápätí rýchlo začali šíriť videá, na ktorých demonštranti „za mier“ slovne útočia na ľudí s opačným názorom. Na pochode v Lučenci dokonca na 20-ročného študenta s odlišným názorom fyzicky zaútočil pedagóg. Toto agresívne správanie si všimla aj komora učiteľov, ktorá teraz incident odsúdila.

Študent medicíny Matúš šiel vyjadriť svoj názor na pochod v Lučenci. Cez plecia si prehodil vlajku Ukrajiny, ktorej chcel týmto spôsobom vyjadriť podporu. Drvivá väčšina davu však v vo vojne na Ukrajine podporovala Ruskú federáciu.

Ukrajinská vlajka sa preto zúčastneným nepáčila. Nepozdávala sa ani stredoškolskému angličtinárovi z Poltára, ktorý mladíka dokonca udrel. O skúsenosť sa študent podelil s Denníkom N.

Komora učiteľov podporila študenta

Prípad si teraz všimla komora učiteľov, ktorá konanie učiteľa jednoznačne odsúdila. „Je veľmi vážna vec, že v spoločnosti sa vytráca slušnosť v komunikácii a mysle a prejavy mnohých ľudí, vrátane tohto učiteľa, ovládla ‚zloba a zášť‘. A to nielen v tomto konkrétnom prípade, nedávno sme boli svedkami streľby, ktorú podnietila nenávisť voči iným názorom,“ konštatuje.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„Všetci chceme mier a porozumenie, ale v prípade, že účastníci pochodu chceli manifestovať za mier, mali svoje výzvy smerovať na ambasádu krajiny, ktorá so zbraňami bojuje na cudzom území – území Ukrajiny – proti jej obyvateľom, ktorá ich zabíja v ich obývačkách, kuchyniach, v pôrodniciach a nákupných centrách, ktorá ich v počte väčšom ako Slovensko vyhnala z domovov, zo škôl a z práce,“ uviedla komora.

„Vyjadrujeme podporu Matúšovi Géčovi, študentovi medicíny, rešpekt a úctu voči jeho odvážnemu konaniu,“ napísali v závere vyhlásenia a upozornili na etický kódex, v súlade s ktorým sa učitelia majú správať.

Domov
Zdieľať
Diskusia