Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
17. februára 2023, 7:33
Čas čítania 0:33

Hlas, Smer a Progresívne Slovensko kraľujú februárovému prieskumu. Sulík a Matovič naďalej padajú (+ grafy)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prieskum agentúry, ktorý robili na vzorke tisíc ľudí v období 7. až 13. februára.

Najnovší volebný prieskum agentúry AKO ukázal, že predčasné voľby by vyhrala strana Hlas-SD Petra Pellegriniho so ziskom 18,9 % hlasov. Na druhom mieste by skončil Smer s 16,3 %, ktorý by nasledovalo hnutie Progresívne Slovensko so ziskom 13,7 % hlasov, informuje portál Noviny.sk.

Oproti poslednému volebnému prieskumu agentúry AKO, ktorý sa konal v januári, si najviac polepšila strana Hlas. Druhý najvýraznejší zisk si pripísalo Maďarské fórum, presvedčiť voličov sa však darilo aj KDH. Progresívne Slovensko zasa zaznamenalo najlepší volebný výsledok v prieskumoch od volieb.

Mandáty v parlamente by boli na základe najnovšieho prieskumu rozdelené nasledovne:

Predčasné voľby majú byť 30. septembra. V posledný januárový deň o tom rozhodli poslanci NR SR. Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová však požiadala poslancov o skorší termín volieb. V prípade, že nedôjde ku kompromisu zo strany koalície a opozície, Slovensko by do septembrových volieb mohla poviesť aj úradnícka vláda.

Domov
Zdieľať
Diskusia