Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
20. januára 2023, 8:57
Čas čítania 0:38

POČASIE NA DNES: Na Slovákov striehnu snehové jazyky, záveje, extrémny vietor aj poľadovica (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred poľadovicou, snehom, závejmi, vetrom, ale aj povodňami.

Na celom Slovensku treba v piatok ráno počítať s poľadovicou. Vo väčšine krajov sa tiež môžu počas dňa tvoriť snehové jazyky a záveje, v niektorých oblastiach meteorológovia varujú aj pred snežením či vetrom. Na juhu a východe zároveň platia výstrahy prvého až tretieho stupňa pred povodňami, informoval Slovenský hydrometeorologický ústav.

Výstraha prvého stupňa pred poľadovicou platí vo väčšine krajov do 10.00 h, v Bratislavskom a Trnavskom kraji do 9.00 h. S tvorbou snehových jazykov a závejov treba počítať od obeda počas celého dňa.

Rovnako od obeda platí výstraha pred snežením v Košiciach. Podľa SHMÚ môže od 12.00 h silnejšie zafúkať v celom Košickom kraji, tiež vo väčšine Prešovského. Výstraha prvého stupňa platí až do večera.

Mapa výstrah na piatok 20. januára 2023.
Mapa výstrah na dnes. Zdroj: SHMÚ

Najvyšší, tretí stupeň výstrahy pred povodňou meteorológovia vydali pre okresy Trebišov-Roňava a Sobrance. Druhý stupeň výstrahy platí v okresoch Košice-okolie (Bodva), Košice-okolie (Hornád), Michalovce a Trebišov bez Roňavy. Riziko povodne je aj v okresoch Rimavská Sobota, Revúca, Košice a Humenné, kde momentálne platí prvý stupeň výstrahy.

Domov
Zdieľať
Diskusia