Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
9. januára 2023, 14:19
Čas čítania 0:30

Rómovia idú pre Kotlebovo vystúpenie do ulíc. Pohoršila ich jeho reakcia na vraždu v Michalovciach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Od štátu chcú, aby reagoval.

Rómskej komunity sa dotklo vystúpenie Mariana Kotlebu v Michalovciach, kde ho vypískali. Podľa TA3 preto plánujú vyjsť na protest do ulíc. S informáciou prišiel predseda Únie Rómov Slovenska František Tanko. Rómovia chcú, aby sa vzrastajúcemu rasizmu na Slovensku venovala prezidentka, predseda vlády aj vládny splnomocnenec pre rómske komunity.

Rómovia vraždu v Michalovciach, za ktorou údajne stál 18-ročný mladík z osady, odsúdili. Líder ĽSNS Kotleba sa na nej však snaží priživiť. Po vražde ľudí z východu vyzýval k zakročeniu proti rómskej komunite a hádzal tak všetkých do jedného vreca.

„Rómovia na Slovensku sú pobúrení chovaním pána Kotlebu, aby si zohrial polievočku na úkor druhých. Je veľmi zarážajúce, že Marian Kotleba žije len z toho, keď sa niekde niečo stane. Hneď je tam a poburuje majoritu voči nám Rómom,“ povedal Tanko.

Domov
Zdieľať
Diskusia