Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
8. januára 2023, 16:39
Čas čítania 0:29

Video: Rómovia vypískali Mariana Kotlebu na zhromaždení v Michalovciach. Označili ho za fašistu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rómovia sa zišli na námestí v Michalovciach, aby si uctili pamiatku zavraždenej zdravotnej sestry Eriky.

V Michalovciach sa na námestí zhromaždili stovky Rómov, ktorí si prišli uctiť pamiatku 46-ročnej bývalej zdravotnej sestry Eriky. Zhromaždenie prebiehalo pokojne až do chvíle, kým sa neobjavil predseda strany ĽSNS Marian Kotleba, ktorý sám ľudí na zhromaždenie zvolával.

V momente, ako sa Marian Kotleba objavil na námestí, začali Rómovia skandovať: „Fašista! Fašista!“ Organizátor podľa portálu Tv Noviny už predčasne zhromaždenie ukončil. Situácia je v súčasnosti pokojná. 

Po Michalovciach tri dni jazdila dodávka s logom Ľudovej strany Naše Slovensko. Predseda strany Marian Kotleba východniarov vyzýval, aby zakročili proti rómskej komunite.

Polícia z vraždy Eriky obvinila 18-ročného Róma Valentína H. z miestnej osady, ktorý ženu naháňal a viackrát bodol. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Mladíka vzali do väzby, rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Domov
Zdieľať
Diskusia