Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti CUPRA.
9. decembra 2022, 15:15
Čas čítania 2:33
Sponzorovaný obsah

CUPRA ďalej posilňuje svoju angažovanosť v elektrickom automobilovom športe spojením s tímom ABT a vstupom do šampionátu Formula E

CUPRA ďalej posilňuje svoju angažovanosť v elektrickom automobilovom športe spojením s tímom ABT a vstupom do šampionátu Formula E
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL CUPRA
Uložiť Uložené

CUPRA sa plánuje stať do roku 2030 plne elektrickou značkou.

  • ABT CUPRA bude od roku 2023 pretekať v seriáli ABB FIA Formula E, ktorý prináša preteky elektrických monopostov do centier najikonickejších miest sveta.
  • Nadväzujúc na úspech v majstrovstvách FIA ETCR a v šampionáte Extreme E, je to prirodzený krok pre značku CUPRA, dokazujúci, že elektrifikácia a vysoká výkonnosť sa perfektne hodia k sebe.
  • CUPRA bude partnerom ABT Sportsline v rámci spoločného tímu ABT CUPRA Formula E, za ktorý budú v prvej sezóne štartovať Robin Frijns (Holandsko) a Nico Müller (Švajčiarsko).

Značka CUPRA strávila uplynulé štyri roky hľadaním nových foriem automobilového športu. V rámci toho vyvinula e-Racer – prvý špeciál na preteky cestovných automobilov na okruhoch s elektrickým pohonom – a bodovala v majstrovstvách ako FIA ETCR a Extreme E. CUPRA je značkou, ktorá má automobilový šport vo svojej DNA a má veľké ambície v oblasti udržateľného automobilového športu.

Cupra
Zdroj: Cupra

Teraz CUPRA – ktorá sa plánuje stať do roku 2030 plne elektrickou značkou – je pripravená na ďalší krok vo svojej evolúcii. Na sezónu 2023 sa spojila s tímom ABT a bude štartovať v majstrovstvách sveta elektrických monopostov Formula E. Predstavuje to prirodzený krok pre značku, ktorá sa usiluje o transformáciu sveta automobilových pretekov a dokazuje, že elektrifikácia a vysoká výkonnosť sa dobre hodia k sebe.

Odporúčané
Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) 4. apríla 2024, 16:30

Seriál ABB FIA Formula E predstavuje prvé majstrovstvá sveta elektrických automobilov pod záštitou federácie FIA a jediný druh športu, ktorý je od uvedenia certifikovaný ako uhlíkovo neutrálny. Značka CUPRA má rovnaké hodnoty a rovnako oslovuje rôznorodé publikum so spoločným postojom. Je to skupina zložená z nadšencov technológií a inovácií, ktorí spájajú fyzický a digitálny svet. Rovnako ako CUPRA, aj Formula E sa prezentuje v metaverze s oficiálnou blockchain pretekovou hrou a obidve značky oslovujú jednotlivcov, ktorí si cenia udržateľnosť a sú fanúšikmi automobilových pretekov a vysokej výkonnosti.

Cupra
Zdroj: Cupra

„Pretekanie je v jadre DNA značky CUPRA – a my sa vždy usilujeme vyhrať,“ povedal Wayne Griffiths, CEO značky CUPRA. „Teraz nastal správny čas urobiť ďalší skok dopredu a zapojiť sa do najväčšieho svetového šampionátu elektrických vozidiel. Neviem sa dočkať, keď uvidím pretekať tím ABT CUPRA Formula E v centrách najikonickejších miest sveta. Vstup do šampionátu Formula E, unikátnej platformy automobilového športu, podčiarkuje našu ambíciu stať sa skutočne globálne relevantnou značkou, inšpirovanou mestom Barcelona.“

V úvodnej sezóne budú za tím ABT CUPRA Formula E štartovať Robin Frijns (Holandsko) a Nico Müller (Švajčiarsko). Účasť tímu v kráľovskej kategórii elektrického automobilového športu bude mať veľký vplyv na značku CUPRA vďaka globálnemu zviditeľneniu technických inovácií, ktoré seriál Formula E prináša. ABT aj CUPRA posilnia svoj vzťah ako hlavní partneri tímu, pričom jednotnú technológiu pohonu bude dodávať spoločnosť Mahindra Racing.

Cupra
Zdroj: Cupra

CUPRA a ABT boli už doteraz partnermi v šampionáte Extreme E, pričom obidvaja partneri patria medzi priekopníkov pretekania s elektrickým pohonom. ABT má so svojím vlastným tímom na svojom konte veľký úspech v majstrovstvách Formula E a značka CUPRA začala svoju kariéru v oblasti elektrického automobilového športu vyvinutím špeciálu e-Racer – prvého automobilu na okruhové preteky cestovných automobilov s elektrickým pohonom. Aktuálne partnerstvo je výrazom spoločnej vízie CUPRA a ABT novej éry automobilového športu vďaka elektrifikácii.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš model auta len podľa fotografie zadných svetiel? KVÍZ: Spoznáš model auta len podľa fotografie zadných svetiel? 3. apríla 2024, 10:30

Po vyvinutí vozidla e-Racer značka CUPRA vstúpila do FIA ETCR World Cup – prvého svetového šampionátu cestovných automobilov s elektrickým pohonom –, kde jej tím vybojoval majstrovský titul v kategórii jazdcov aj v kategórii značiek v rokoch 2021 a 2022. V roku 2022 jazdci CUPRA v závere sezóny obsadili všetky tri medailové miesta. CUPRA e-Racer bol najrýchlejším a najspoľahlivejším automobilom majstrovstiev dva roky za sebou. 

Cupra
Zdroj: Cupra

Účasťou v seriáli Extreme E – globálnych pretekoch elektrických SUV v teréne, ktoré upozorňujú na regióny ohrozené klimatickými zmenami – CUPRA dopĺňa svoje úsilie o transformáciu svojho modelového programu do konca tohto desaťročia, pretože si je vedomá dôležitosti upozorňovania na problémy spôsobené klimatickými zmenami.

V roku 2018 bolo ambíciou CUPRA nanovo definovať automobilový šport. Vďaka niekoľkým nadšencom s veľkými snami dosahuje úspechy v nových formátoch automobilového športu, čím vytvára nové emócie a zážitky pre svojich fanúšikov a stáva sa priekopníkom v udržateľnom pretekaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia