Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
11. decembra 2022 o 13:08
Čas čítania 0:24

V Prešove pre snehovú kalamitu vyhlásili stav nebezpečia. Mesto žiada, aby obyvatelia nevychádzali z domu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Radnica neodporúča, aby ľudia vychádzali von, pokiaľ to nie je nevyhnutné

V Prešove je od nedeľného rána vyhlásený stav nebezpečia. Dôvodom je snehová kalamita. Informuje o tom mesto Prešov na sociálnej sieti.

Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Radnica obyvateľov žiada, aby okrem výnimočnej situácie nevychádzali zo svojich domov. „Vyhnete sa tak nechceným zraneniam a umožníte technike pohotovo a rýchlo pracovať na odpratávaní snehu,“ uvádza.

Zasnežená cesta z Prešova do Bardejova pri Fulianke. Studený front priniesol v nedeľu v noci na východné Slovensko výdatné snehové zrážky. Na snímke situácia vo Fulianke 11. decembra 2022.
Zasnežená cesta z Prešova do Bardejova pri Fulianke. Studený front priniesol v nedeľu v noci na východné Slovensko výdatné snehové zrážky. Na snímke situácia vo Fulianke 11. decembra 2022. Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Prioritou mesta je zabezpečiť, aby ľudia, ktorí budú v pondelok (12. 12.) cestovať do práce a voziť deti do škôl, mali k dispozícii bezpečné a plynulé mestské cestné komunikácie. „Od 23.15 h bola operačným štábom požiadaná spoločnosť Záhrada Real aktivovať svoje služby a začať odpratávať chodníky. Ich prácu budeme v priebehu dňa kontrolovať,“ dodáva.

Snehová kalamita v nedeľu ráno 11. decembra v Prešove.
Snehová kalamita v nedeľu ráno 11. decembra v Prešove. Zdroj: Refresher/foto od čitateľky Sáry

Domov
Zdieľať
Diskusia